Femeia care a născut sextupleți. Caz întâlnit o dată la 4,7 miliarde

Femeia care a născut sextupleți. Caz întâlnit o dată la 4,7 miliarde

O femeie din Houston a născut sextupleți în doar nouă minute, un caz extrem de rar, șansele fiind de una la 4,7 miliarde. Thelma Chiaka a născut cei 6 copii între orele 4.50 și 4.59 duminică dimineața. Sugarii aveau o greutate cuprinsă între 793 şi 1.300 de grame, anunță tabloidul britanic Mirror.

Thelma a adus pe lume 4 băieți (două perechi de gemeni) și două fete (gemene) iar pentru acestea din urmă a ales numele Zina și Zuriel.

Medicii care au ajutat-o la naștere au transmis că bebelușii se află în stare stabilă dar că vor continua să primească îngrijiri într-o unitate avansată de terapie intensivă neonatală din Houston.

Thelma și-a adus pe lume cei 6 copii în 9 minute

O fotografie care prezintă o femeie epuizată și zâmbitoare a apărut în majoritatea publicațiilor cu tiraj mare din Statele Unite și Marea Britanie. Apoi, informația s-a răspândit rapid în toată lumea.

În fotografie apare Thelma Chiaka alături de doctorul  Ziad Haidar, cel care a asistat-o la naștere și de doctorul Israel Simchowitz, un neonatolog.

Echipa medicală a publicat fotografia pe Facebook, unde fericita mămică a primit zeci de mesaje de felicitare:

„Două perechi de băieți gemeni și o pereche de fete gemene s-au născut între 4:50 și 4:59. Copiii au venit pe lume la greutăți cuprinse între 793 şi 1.300 de grame. Sunt în stare stabilă și vor continua să primească îngrijiri.”

Thelma nu a bătut recordul „Octomamei” din 2009

Thelma Chiaka a reușit o minunată misiune, să aducă pe lume în doar 9 minute, 6 copii. Dar, nu a reușit să bată recordul de acum 10 ani. Atunci, Nadya Suleman, mai cunoscută sub numele de „Octomama”, a devenit faimoasă în întreaga lume după ce a născut, în ianuarie 2009, opt copii. Femeiea avea atunci 33 de ani.

Revenind la cazul Themlei, probabilitatea ca o femeie să nască sextupleţi este de 1 la 4,7 miliarde. Aceasta este mai mică decât probabilitatea ca o persoană să fie lovită de fulger (1 la 9 milioane) şi de a câştiga la loterie (1 la 302 milioane).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI