Testul optic care arată dacă ai IQ de geniu. În cât timp găsești pisica din fotografie?

de: Bișinicu Andreea
11 10. 2022

Dacă îți place să rezolvi puzzle-uri cu iluzii optice care îți testează nivelul de inteligență, cu siguranță te vei distra cu acest test de inteligență. Cea mai tare iluzie optică presupune să găsești pisica ascunsă care doarme undeva în pădure. Verifică mai jos care este soluția corectă.

Găsește pisica din imaginea de mai sus

Definiția iluziilor optice nu poate fi mai simplă. Ele reprezintă un alt fel de realitate, o imagine în care un desen, un obiect sau o fotografie este percepută în feluri diferite de către mai multe persoane.

Iluziile optice fac parte din studiul psihanalizei, ce oferă unele informații legate de modul în care percepi lucrurile, în funcție de unghiul din care privești lucrurile.

Imaginea de mai sus a fost distribuită pe rețelele sociale de către un utilizator de pe Reddit. Bărbatul și-a provocat prietenii virtuali să găsească o pisică ascunsă care doarme în pădure.

Această iluzie optică i-a făcut pe oameni să se frece la ochi și să privească de mai multe ori fotografia, pentru a-și da seama unde stă felina tolănită.

Partea mai dificilă a acestei iluzii optice este să reperezi pisica, deși patrupedul se află chiar în fața ochilor tăi. Studiile arată că doar 1% dintre internauți au depistat felina în doar 11 secunde.

Unde se află pisica ascunsă printre lemne

Ai reperat patrupedul? Dacă nu, tot ce trebuie să faci este te uiți cu atenție la grămada de bușteni din partea de sus a imaginii.

Acolo vei putea vedea pisica dormind peste grămada de lemne. Dacă tot nu ai găsit rezolvarea, soluția corectă se poate verifica AICI.

Cercetările arată că iluziile optice oferă întotdeauna câteva perspective fascinante despre modul în care funcționează creierul nostru.

Un creier uman normal poate percepe diferite lucruri sub combinații specifice de culoare, lumină și modele, susțin cercetătorii.

Dacă ai reușit să identifici pisica adormită în interiorul pădurii în doar 11 secunde, ar putea fi un semn al inteligenței tale extraordinare.

Studiile sugerează că îți poți dezvolta capacitatea de concentrare, perspicacitatea și atenția mult mai mult, cu cât îți exersezi mai mult creierul cu puzzle-uri complicate.

Citește și Iluzia optică banală care îți testează IQ-ul. Găsești calul din imagine?