Testul IQ pentru genii. Câte ouă sunt în imagine? Doar 5% dintre oameni dau răspunsul corect

de: Sabina Anastasia
15 04. 2023

Playtech Știri îți prezintă testul IQ pentru genii, de Paște. Poți să identifici câte ouă sunt, de fapt, în imagine? Potrivit analizelor efectuate în mediul online, doar 5% dintre utilizatorii online reușesc să ofere răspunsul corect la problemă. Testează-ți și tu funcțiile cognitive cu ajutorul acestui material.

Testul IQ pentru genii de Paște

Îți plac testele de inteligență, testele de atenție, provocările de tipul „mută un băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect”, puzzle-urile dificile și alte materiale de acest fel? Dacă răspunsul este afirmativ, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă o iluzie optică cu ajutorul căreia îți poți testa inteligența, specială pentru Paște.

Iluziile optice pot fi dificil de analizat pentru unele persoane. Asta pentru că scopul lor este de a păcăli ochii și creierul prin crearea unei imagini care în realitate nu există. Practic, are loc distorsionarea modului în care percepem realitatea. Ce trebuie să știi este că iluziile optice vin la pachet și cu unele beneficii.

Astfel de materiale solicită creierului să lucreze mai mult pentru a da sens informației pe care o primește de la ochi. Acest aspect contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitve, cum ar fi procesarea vizuală sau atenția. În plus, îți poți stimula gândirea creativă prin provocarea de a gândi în afara parametrilor cu care ești obișnuit.

Așadar, îți propunem să te bucuri de experiența pe care o ai și pe care o poți folosi doar în beneficiul tău. Playtech Știri îți prezintă o iluzie optică cu care îți poți măsura inteligența. Tot ce trebuie să faci este să numeri câte ouă sunt reprezentate în ilustrație. O gospodină se pregătește să le coloreze pentru Paște, însă nu știe câte are de vopsit.

Câte ouă sunt în imagine?

Test IQ pentru genii. Accesează imaginea încărcată în galeria foto a acestui articol și analizeaz-o cu atenție. Câte ouă se află în cofraj? Nu te grăbi să dai răspunsul. În urma analizelor efectuate în mediul online, s-a ajuns la concluzia că doar 5% dintre internauți reușesc să deslușească ilustrația. Dacă te vei număra printre ei, fii sigur că ai un IQ ridicat.

La o primă numărătoare, ai spune probabil că în cofraj se află 16 ouă. Ei bine, acesta este un prim răspuns, însă nu neapărat cel corect. Sunt mai multe ouă ascunse în spatele celor pe care le poți remarca la o primă analiză. Încearcă să numeri din nou ouăle ce urmează să fie vopsite.

Dacă ești de părere că ai aflat răspunsul corect, Playtech Știri îți prezintă varianta oficială: în cofraj sunt 30 de ouă. Ai reușit să rezolvi corect problema de astăzi? Iată cum trebuie să identifici alimentele!

În partea de jos sunt patru rânduri cu câte patru ouă, deci avem în total 16 ouă. Mai sunt trei rânduri cu câte trei ouă în al doilea strat, ceea ce înseamnă că avem în total 9 nouă. În stratul de deasupra acestora sunt două rânduri cu câte două ouă, deci avem 4 ouă. Pe stratul superior nu avem decât un singur ou. Dacă le adunăm, ajungem la concluzia că în cofraj se află nu mai mult și nici mai puțin de 30 de ouă.