Testul de inteligență pentru oamenii cu IQ ridicat. Care pahar se umple primul?

de: Sabina Anastasia
12 12. 2022

Testul de inteligență pentru oamenii cu IQ ridicat. Ești de părere că ai un nivel de inteligență ridicat? Dacă răspunsul este afirmativ, materialul din articolul de astăzi nu ar trebui să îți ridice probleme. Trebuie doar să răspunzi la o întrebare simplă, după ce analizezi o ilustrație: care pahar se va umple primul cu apă?

Testul de inteligență pentru oamenii cu IQ ridicat

Primul test de inteligență a fost realizat la începutul anilor 1900, de către psihologul francez Alfred Binet. Cu toate acestea, stilul modern de testare a nivelului IQ-ului unei persoane își are rădăcinile în activitatea psihologului Henry Herbert Goddard. El și-a luat doctoratul în psihologie la Universitatea Clark, în anul 1899.

Henry Herbert Goddard a fost cel care a tradus testele lui Alfred Binet din limba franceză în limba engleză. Forma finală a acestora a fost utilizată pentru evaluarea funcțiilor intelectuale la copiii din școlile din Statele Unite. Erau utilizate și în scopuri ce aveau legătură cu diagnosticarea anumitor afecțiuni de sănătate mentală.

De-a lungul timpului, prin intermediul lui Henry Herbert Goddard, testele de inteligență au căpătat popularitate. Psihologul rămâne, totuși, o figură controversată în istorie. Susținea că adulții care prezintă un nivel IQ scăzut nu ar trebui să procreeze.

Astăzi, există numeroase tipuri și stiluri de testare a nivelului inteligenței unei persoane. Majoritatea sunt folosite pentru a identifica sau diagnostica o anumită formă de tulburare de învățare. De multe ori, sunt efectuate din simplă plăcere. Nu puțini sunt cei care își testează nivelul IQ cu ajutorul testelor din mediul online.

Testul de inteligență pentru oamenii cu IQ ridicat

Materialul pe care îl vom prezenta astăzi a devenit viral pe rețelele sociale. Este vorba despre un test de inteligență prezentat sub forma unei ilustrații. Pentru a avea acces la ea, trebuie să intri în galeria FOTO a acestui articol. Atenție, însă! Nu accesa decât prima imagine încărcată în galerie. În al doilea material vei găsi explicația la problemă.

Test pentru oameni cu adevărat inteligenți. Accesează prima imagine din galerie și setează un cronometru la 12 secunde. Aceasta este limita de timp în care ar trebui să găsești răspunsul corect la întrebarea adresată. În material vei observa o rețea de pahare și tuburi prin care circulă apa. Care pahar se va umple primul cu apă?

Fii atent la conectorii dintre pahare. Apa trece, prima dată, prin paharul 1. Înainte ca acesta să se umple, ajunge în paharul 3. Din paharul 3, curge în paharul 7. La fel va circula lichidul și spre paharul 6. Deschiderea spre paharul 6 este, însă, blocată. Așadar, care este paharul care se va umple primul cu apă?

Răspunsul corect la întrebare este: paharul cu numărul 3. În al doilea material încărcat în galeria FOTO, vei putea analiza câteva observații dintre cele expuse anterior. Așa, vei înțelege mai bine procesul.