Testul de inteligență pe care puțini oameni au reușit să-l rezolve. Ce a apărut la o televiziune din SUA
Majoritatea omenilor sunt curioși să se evalueze din mai multe puncte de vedere, mai cu seamă când vine vorba despre inteligența lor. Recent, a apărut pe rețelele de socializare un test care îi pune pe cei mai mulți în încurcătură așa cum nu ar fi crezut. Acesta a reușit să creeze o controversă mare în spațiul online pentru că puțini sunt cei care au parte de o victorie. Despre ce este vorba?
Test de inteligență: puțini îl pot trece
Există multe teste de IQ care îți pun mintea la contribuție, unele mai scurte și complicate, altele mai lungi și cu mici detalii care te ajută să-l termini mai repede, dacă ești atent. A apărut recent pe rețelele de socializare un test care le pune internauților inteligența la încercare.
Mai exact, este vorba despre logica pe care o au participanții. Întrebarea este simplă: Pe ce numere sunt parcate mașinile din imagine? (Vezi Galeria FOTO) Este o problemă pentru copii, dar a reușit să îi facă pe mulți dintre adulți să își pună mintea serios la contribuție pentru rezolvarea ei.
Unii jurnaliști din Europa au afirmat că răspunsul este găsit cu o mai mare ușurință de copii. Gândirea micuților este mult mai simplă și implicit mai logică, timp în care adulții ocolesc unele detalii și tind să complice lucrurile. Jurnaliștii de la NBC au prezentat pe post testul, iar puțini au fost telespectatorii care au găsit răspunsul.
El este, de fapt, foarte simplu. Dacă rotești imaginea poți să vezi că mașinile sunt parcate pe numele 87 și 90. Rezolvarea unor astfel de probleme aduc un plus pentru creierul tău. Cu ajutorul testelor de logică, poți să îți antrenezi mintea pentru a vedea detaliile din calea ta și pentru a socoti mai bine lucrurile.
Principiile testărilor psihologice
-Standardizare: toate procedurile și toți pași itrebuie să fie respectați indiferent de context, pentru ca persoanele testate să aibă șansa să atingă aceeași performanță;
-Obiectivitate: judecățile subiective trebuie minimizate pentru ca, în cazul examinării unei persoane, rezultatele obținute să fie aceleași, indiferent de examinator;
-Normele de testare: se referă la scorul mediu al testelor dintr-un grup mare de oameni în care performanțele unei persoane pot fi comparate cu rezultatele altor persoane, prin stabilirea unui cadru de referință;
-Autenticitate: obținerea aceluiași rezultat după mai multe testări, în cazul unei singure persoane;
-Validitate: se referă la acuratețea și exactitatea informațiilor măsurate, iar tipul de test administrat trebuie să măsoare exact ceea ce se dorește a fi măsurat, pentru a respecta scopul testului. (Sursa: clinicaoananicolau.ro)
- Pot fi utilizare pentru a evalua:
-Trăsăturile de personalitate, cum ar fi nivelul de introversie sau extraversie;
-Prezența anumitor afecțiuni psihice, precum depresia sau anxietatea;
-Nivelul de inteligență;
-Aptitudinile;
-Achizițiile;
-Identificarea intereselor și a activităților de care este interesată o persoană, în vederea orientării vocaționale;
-Abilități specifice, cunoștințe sau competențe, cum ar fi capacitatea cognitivă, memoria sau abilitățile de rezolvare a problemelor;
-Teste pentru măsurarea creativității;