Testul de atenție pe care îl rezolvă doar 1% dintre oameni. Unde este portofelul bărbatului?

de: Ana Chivu
24 10. 2022

Un test simplu îți arată cât ești de atent. Specialiștii au fost surprinși să afle că doar 1% din oameni au putut să îl treacă. Iluzia optică de mai jos îți indică dacă ai o inteligență aparte și dacă mintea ta poate schimba în diverse moduri obiectele pe care le vede. Trebuie să descoperi cât mai rapid unde se află portofelul bărbatului. Ai mai jos câteva indicii care o să te ajute în această provocare.

Test de atenție: unde se află portofelul bărbatului?

Testul de astăzi este unul special pe care doar 1% din oameni l-au putut trece. Persoanele cu o inteligență ridicată pot rezolva întrebarea și pot da răspunsul corect în doar 11 secunde. Experții recomandă să nu trișezi și să încerci să găsești răspunsul în timpul pe care îl ai la dispoziție.

Trebuie să îți dai seama rapid unde este portofelul omului care stă undeva ascuns în imagine. O iluzie optică îți arată cât ești de atent la detalii. Aceasta este o imagine atrăgătoare care își schimbă forma în funcție de mintea celui care o privește. Poate fi vorba despre un desen, un obiect sau o priveliște.

Studiile arată că iluziile optice sunt parte a psihanalizei, motiv pentru care sunt de mare interes pentru cercetătorii care studiază creierul uman. Unghiurile din care privesc oamenii sunt total diferite. O astfel de ilustrație care să te ajute să te evaluezi este și cea de astăzi în care se află un bărbat.

Imaginea poate părea una simplă, dar mulți au rămas fără răspuns la finalul celor 11 secunde. Un bărbat și o femeie se află într-un restaurant, iar la momentul plății bărbatul își dă seama că și-a pierdut portofelul undeva în local. Chelnerul se uită nerăbdător la acesta în timp ce așteaptă cu nota în mână.

Unde se află obiectul?

În timpul acesta, partenera lui privește scena amuzată. Cu toate astea, el știe că nu și-a uitat acasă portofelul. Partea cea mai dificilă este să îl găsești. Un indiciu este să te uiți pe scaune. Dacă te uiți cu atenție în imagine, poți vedea că portofelul este ascuns în spatele femeii. Mai exact, el se află sub părul ei. Specialiștii recomandă acest gen de teste mai ales copiilor.

Ei vor putea astfel să își antreneze mintea într-un mod amuzant și distractiv, dar și să lucreze cu imaginația lor. Desigur că poți face o competiție alături de prietenii tăi într-o seară de vineri. Încearcă să strângi cât mai multe teste IQ și iluzii optice și oferă un premiu pentru cel care aduce cele mai multe răspunsuri rapide și corecte.