Testul de atenție care determină ce IQ ai. Găsești animalul diferit în turma de zebre?
Unul dintre cele mai virale teste de inteligență de pe Internet a captat atenția internauților. Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție turma de zebre și să observi unde se ascunde animalul diferit. Dacă reușești să-l găsești în maximum 15 secunde, atunci te lauzi cu un IQ peste medie.
Cum se rezolvă iluzia optică virală cu zebre
Imaginea de mai sus, creată de BBC Earth, a provocat internauții să găsească un bursuc ascuns printre zebre. Desigur, pare a fi o sarcină mult mai ușoară decât este în realitate.
Bursucul a fost camuflat în turma de zebre, iar specialiștii susțin că doar privitorii cu ochi de vulturi sunt pot rezolva acest puzzle destul de complicat.
Așa cum am menționat anterior, în această iluzie optică, un animal diferit de zebre se ascunde printre cabaline.
La început, cei de la BBC nu au dezvăluit identitatea animalului ascuns și apoi utilizatorii au cerut mai multe indicii. Într-un final, internauții au rezolvat problema și au descoperit micul bursuc ce se joacă printre zebre.
Dacă vei arunca o privire atentă la acest test de atenție și vei încerca să depistezi fața animalului ascuns, vei vedea că este vorba despre un bursuc, aflat în partea stângă a imaginii, în colțul de sus.
Unde se află bursucul, de fapt
Dacă te-ai blocat și nu poți găsi animalul sub nicio formă, atunci vei putea verifica soluția AICI, unde bursucul este marcat un cerc roșu. Dacă ai rezolvat problema în 15 secunde, atunci te poți lăuda cu faptul că ai un coeficient de inteligență mai ridicat decât media globală.
Așadar, bursucul se află în partea din stânga sus a imaginii. Dacă mărești fotografia, îi vei putea observa urechile, gura și fața frontală ale animalului.
Deși câțiva internauți au declarat că au găsit bursucul în doar 10 secunde, iluzia optică prezentată în acest articol i-a lăsat pe mulți confuzi, majoritatea experimentând dificultăți în a găsi animalul buclucaș.
Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli cerebelul să perceapă vizual lucruri care nu există, de fapt, în realitate.