30 dec. 2023 | 22:12

Testul de atenție al săptămânii! Trebuie să găsești ursul polar și alte 10 obiecte ascunse în imagine

Diverse
Testul de atenție al săptămânii! Trebuie să găsești ursul polar și alte 10 obiecte ascunse în imagine
Playtech Știri îți prezintă un nou test de atenție. Trebuie să găsești ursul polar și alte 10 obiecte ascunse în imagine.

Playtech Știri îți prezintă testul de atenție al săptămânii. În ilustrația cu copii care se joacă la un parc de distracții de iarnă, trebuie să identifici un urs polar și alte 10 obiecte ascunse. Crezi că reușești să te concentrezi să le identifici pe toate? Provocarea nu este atât de grea pe cât ai putea crede.

Cât de importantă este atenția

Sigur ți s-a întâmplat să auzi pe cineva din jurul tău reproșând, la un moment dat, (probabil) unui coleg că nu este atent. „Dacă ar fi fost mai atent…”, este una dintre replicile întâlnite din ce în ce mai des în mediile profesionale. Specialiștii spun că atenția este una dintre abilitățile pe care mulți nu le mai au.

Când ești atent, te concentrezi asupra unui singur lucru și reușești să ignori, astfel, toate elementele care ar putea să te distragă de la o sarcină. Această abilitate este importantă încă de la o vârstă fragedă. Copiilor le permite, de exemplu, să se implice în activități prin care să-și dezvolte funcțiile cognitive.

Citește și: Testul de atenție pentru genii. Găsești omul ascuns printre statui în 15 secunde?

De ce este important să îți antrenezi atenția

Știai că abilitatea de a fi atent stă la baza comunicării? Înainte de a purta o conversație pe un anumit subiect, trebuie să înțelegi un mesaj și să știi exact ce cuvinte să folosești pentru a o putea dezvolta. Nu poți face acest lucru dacă nu ești atent. Atenția depășește, însă, aceste principii.

Această abilitate stă și la baza gândirii critice, care presupune și alte trei subabilități: analiza datelor, evaluarea surselor și analiza textelor. Dacă te bucuri de ea, fii sigur că vei fi apreciat la locul de muncă. Astfel de aptitudini sunt întotdeauna la mare căutare în rândul candidaților pentru un job.

Provocarea pe care trebuie să o rezolvi

Playtech Știri are pentru tine o provocare care te poate ajuta să îți evaluezi abilitățile de atenție. Dacă vrei să îi dau curs, accesează prima imagine încărcată în galeria foto a acestui articol. Atenție, nu o accesa pe a treia! În ea vei afla răspunsul la problema pe care trebuie să o rezolvi tu.

În imagine vei vedea un moment imortalizat la un centru de distracții pentru sezonul de iarnă. Mai mulți copii se joacă, unii alături de părinții lor, în spațiul amenajat. Cineva se joacă cu bulgări de zăpadă, altcineva se dă cu schiurile. Toată lumea este implicată în câte o activitate.

Citește și: Testul de atenție al finalului de an. Care este pasagerul suspect de la aeroport?

Unde se află ursul polar și celelalte 10 obiecte

Ce trebuie să faci tu este să identifici ursul polar și alte 10 obiecte ascunse în imagine. Cele 10 obiecte care sunt ascunse în ilustrație se află în a doua imagine încărcată în galeria foto. Dacă reușești să le identifici pe toate, înseamnă că ai un nivel de atenție ridicat.

La finalul provocării sau când consideri că ai reușit să găsești cât de multe obiecte ai putut, poți să accesezi cea de-a treia imagine din galeria foto a acestui material. În ea vei observa răspunsurile la problema pe care trebuia să o rezolvi.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Momente dramatice pentru o vedetă din România. A leșinat în avion
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro