04 dec. 2022 | 15:11

Testul care îţi arată cât de bine stai cu atenţia. Găseşte gogoaşa din imagine în doar 9 secunde!

Diverse
Testul care îţi arată cât de bine stai cu atenţia. Găseşte gogoaşa din imagine în doar 9 secunde!
Testul care îţi arată cât de bine stai cu atenţia

Testul care îți arată cât de bine stai cu atenția este cea mai nouă provocare ce face furori în rândul internauților din toate colțurile lumii. Doar 1% dintre cei care încearcă să rezolve acest puzzle pot să dea răspunsul corect în mai puțin de nouă secunde. Tu reușești să găsești gogoașa din imaginea de mai sus?

Testul care îţi arată cât de bine stai cu atenţia

Atenția la detalii, capacitatea de concentrare – le folosim zilnic, fie că suntem la șoală, la locul de muncă, la cumpărături, iar lista activităților poate continua, ele fiind, de fapt, cel mai bun mod de a ne antrena creierul.

Testul care îți arată cât de bine stai cu atenția este cea mai nouă provocare ce face furori în rândul internauților din toate colțurile lumii și este, de fapt, o iluzie optică ce îți pune la încercare atenția la detalii. Iluziile optice sunt imagini ce ne stârnesc imediat curiozitatea, cu toate că, la prima vedere, pot părea banale, însă sunt create în așa fel încât să poată modifica forma sau dimensiunea unui obiect, jucându-se, astfel, cu modul în care creierul omului percepe informațiile vizuale primite.

Cu toate că rezolvarea lor este pentru mulți un hobby, un mod plăcut de a petrece timpul liber, aceste teste sunt folosite de ani buni ca instrumente importante de specialiștii din domeniul psihanalizei ca modalitate de a înțelege mai bine felul în care privim realitatea din jurul nostru.

Poți să găsești gogoașa în mai puțin de nouă secunde?

Provocarea din galeria foto de mai sus a fost concepută nu doar pentru adulți, dar și pentru copii. Tot ce trebuie să faci este să găsești gogoașa ascunsă în imagine în intervalul de timp dat.

Desenul ilustrează o sufragerie cu o canapea, un covor, o bibliotecă montată pe peretele de deasupra canapelei, un fotoliu pe care stă o pisică, o fereastră și o ușă din sticlă prin care se văd plaja și marea. Privește cu atenție, poți găsi gogoașa?

Ești gata? Start! Ai doar nouă secunde la dispoziție.

Dacă nu te descurci sau, pur și simplu, vrei să îți verifici răspunsul, găsești rezolvarea testului care îţi arată cât de bine stai cu atenția în rândurile de mai jos.

Rezolvare: Dacă vei privi cu atenție, o să descoperi că gogoașa este pe covor, aproape de capătul din stânga al canapelei, putând fi ușor confundată cu cercurile din modelul acestuia.

Citește și: Testul de inteligenţă al iernii. Găseşte greşeala din fotografia de mai jos. Atenţie, ai doar 5 secunde la dispoziţie!