Testul care îi pune la grea încercare şi pe cei mai inteligenţi. Găseşte animalul ascuns printre zebre

Testul care îi pune la grea încercare şi pe cei mai inteligenţi. Găseşte animalul ascuns printre zebre

Testul care îi pune la grea încercare şi pe cei mai inteligenţi internauți. Nu mulți sunt cei care pot să identifice locul în care se află animalul ascuns. Tu poți să o faci? Este vorba despre a analiza o iluzie optică pur și simplu fascinantă. Într-o turmă de zebre se află ascuns un bursuc. Poți să îl descoperi, deși creierul tău îți spune că nu este așa?

Testul care îi pune la grea încercare şi pe cei mai inteligenţi

În fiecare săptămână, internetul se umple de iluzii optice. Astfel de teste de inteligență au acaparat rapid internauții. Fiecare diferă, în funcție de tipul de categorie din care face parte. Așa cum probabil știi deja, iluziile optice se clasifică, în general, în trei categorii: iluzii fiziologice, fizice și cognitive.

Dacă ne rezumăm la definiția propriu-zisă, o iluzie optică este o imagine care îți dă peste cap raționamentul din cauza faptului că prezintă o formă manipulată a unui obiect, a unor persoane sau a unui desen. În acest fel, perspectiva pe care o ai când analizezi o simplă imagine se poate schimba radical.

Iluziile optice sunt, de asemenea, o parte a psihanalizei. Iar asta pentru că ele te provoacă să vezi lucrurile diferit. Cu alte cuvinte, îți forțezi creierul să înțeleagă informația într-un alt fel de mod față de cel cu care este obișnuit. Exact același lucru se întâmplă și când privești iluzia optică de mai jos. Într-o turmă de zebre se ascunde un bursuc. Îl poți găsi rapid?

Tu poți identifica bursucul din turma de zebre?

Iluzia optică de mai sus a fost prezentată, inițial, telespectatorilor de la BBC Earth. Nu a trecut foarte mult timp că imaginea a devenit virală pe rețelele sociale. Internauții au încercat să deslușească următoarea problemă: unde se află bursucul din turma de zebre?

În primă fază, telespectatorilor BBC Earth nu le-a fost dezvăluită identitatea animalului ascuns. Internauții au cerut, însă, mai multe indicii pentru a putea descoperi rapid animalul. Chiar și așa, mulți nu au reușit să afle unde se ascunde, de fapt, bursucul din iluzia optică.

Privește cu atenție imaginea. Încearcă să depistezi fața unui animal ascuns printre zebre. Acesta poate fi ușor confundată cu fundalul imaginii, din cauza mulțimii de dungi albe și negre ale zebrelor. Ai reușit să descoperi locul în care se ascunde bursucul?

Dacă nu, nu descuraja. Tot ce trebuie să faci este să îți antrenezi creierul prin astfel de exerciții, pentru a desluși rapid iluziile optice. Cât despre bursucul ascuns printre zebre, îl poți remarca în imaginea de mai jos, unde este încercuit.