Teste Evaluarea Națională 2020. Cum arată cerințele la matematică și limba română
Elevii și studenții trec printr-o perioadă neobișnuită, de când cu orele online, în contextul pandiemiei de coronavirus. Cu toate astea, cursurile merg înainte, la fel și zilele până la examene. Cum arată cerințele de la matematică și limba română pentru Evaluarea Națională 2020?
Teste Evaluare Națională 2020: Cerințe matematică și limba română
Cei mai emoționați de noua situația pe care o traversăm au fost elevii și studenții care s-au gândit la posibilitatea amânării cursurilor, implicit amânarea și examenelor de la finele semestrului/anului. Cu toate astea, soluția a venit imediat pentru ei – cursuri online. Totul merge înainte, orele trec, iar timpul rămas până la examenele finale nu mai e foarte mult. Elevilor din clasele a VIII-a li se vor da în această săptămână câte un test pe zi la limba română, un test pe zi la matematică și unul la limba maternă. Testarea va fi posibilă pe site-ul: https://rocnee.eu/testeantrenament/
Ministerul Educației a publicat informațiile necesare acestora pentru săptămâna în curs. La momentul actual, elevii au la dispoziție testele, nu și baremele de notare. Fișele cu răspunsurile corecte vor fi disponibile în cursul zilei de vineri, 3 aprilie. În GALERIA FOTO se află cerințele la matematică și la limba română.
Modele pentru limba română – Evaluare Națională 2020
Testul 1 – limba română – Evaluarea Națională 2020
Testul 2 – limba română – Evaluarea Națională 2020
Testul 3 – limba română – Evaluarea Națională 2020
Testul 4 – limba română – Evaluarea Națională 2020
Testul 5 – limba română – Evaluarea Națională 2020
Modele pentru matematică – Evaluare Națională 2020
Testul 1 – matematică – Evaluarea Națională 2020
Testul 2 – matematică- Evaluarea Națională 2020
Testul 3 – matematică – Evaluarea Națională 2020
Testul 4 – lmatematică – Evaluarea Națională 2020
Testul 5 – matematică – Evaluarea Națională 2020
Teleșcoala – pregătire pentru Evaluare și Bacalaureat
„Emisiune de tradiţie, „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de generaţii de elevi. Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar şi programele gen „Curs de limba…”, care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi. Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector. Emisiunea „Teleşcoala” a fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat”
(Sursa: tvr.ro)