Test special de inteligenţă. Doar 1% dintre oameni pot găsi chipul ascuns în imaginea de mai jos. Ai reuşit în 13 secunde?

de: Ana Chivu
19 10. 2022

Testul de inteligență de azi i-a surprins pe mulți. Specialiștii au reușit cu ajutorul lui să analizeze mai bine mintea oamenilor. Deși pare că nu este o provocare grea, foarte puține persoane au reușit să găsească răspunsul corect în timpul pus la dispoziție de cercetători. Doar oamenii cu un IQ ridicat au putut să observe chipul unui bărbat ascuns în fotografie. Ai nevoie de doar 13 secunde pentru asta. Tu l-ai găsit?

Test de inteligență: doar 1% din oameni găsesc răspunsul rapid

Testul de inteligență prezentat azi a dat mari bătăi de cap multor oameni. Pentru unii nu a părut o provocare, dar cu toate astea nu au putut să găsească rezolvarea nici măcar după 13 secunde. Specialiștii sugerează să acorzi atenție tuturor detaliilor din imagine pentru că doar așa o să găsești ceea ce cauți.

De asemenea, experții recomandă să te folosești doar de timpul pus la dispoziție, pentru că altfel nu vei vedea cu adevărat care sunt calitățile tale și dacă ești sau nu o persoană cu un IQ ridicat. Iluzia optică de astăzi are în prim-plan o imagine dintr-un sat vechi. În el trebuie să găsești chipul unui bărbat.

Studiile au descoperit mai multe tipuri de iluzii optice de-a lungul timpului. Mai exact, este vorba despre iluzii fizice, fiziologice și cognitive. Iluziile optice sunt cele care te fac să te îndoiești de ceea ce se află în fața ta.

Unele obiecte sau umbre pare că își schimbă forma după ce le privești mai adânc. Creierul uman poate să privească multe lucruri și să le schimbe în ceea ce dorește. O astfel de ilustrație poate fi văzută și în imaginea prezentată astăzi.

Unde se află chipul omului?

În desen avem un sat vechi în care se ascunde un chip de bărbat. Aici poți vedea oamenii din vale care își îndeplinesc sarcinile zilnice, dar și un peisaj deosebit. Specialiștii au susținut că doar persoanele cu o inteligență înaltă pot observa fața omului în doar 13 secunde.

Este mai dificil, dar cu siguranță nu imposibil. Trebuie doar să înclini imaginea de epocă în partea dreaptă. În modul acesta o să reușești să vezi rapid chipul uriaș al unui bărbat.

Mai exact, copacii devin părul și barba omului, munții devin fruntea omului, scara formează urechile lui și peretele din vale devine gura sa. Încearcă să faci aceste teste fără să trișezi. Poți să aduni mai multe iluzii asemănătoare și să le rezolvi alături de prieteni și familie ca să fie mai distractiv.