12 aug. 2024 | 08:01

Test IQ: Sunt 4 animale ascunse în această imagine. Sarcina ta este să le găsești în 10 secunde, crezi că poți?

Diverse
Test IQ: Sunt 4 animale ascunse în această imagine. Sarcina ta este să le găsești în 10 secunde, crezi că poți?

Iluziile optice și provocările care testează atenția la detalii sunt foarte populare pe internet. În imaginea de mai sus, sunt ascunse 4 animale și se spune că doar un mic procent dintre oameni le pot observa rapid. Le găsești în mai puțin de 10 secunde?

Care sunt animalele ascunse în imagine?

La prima vedere, imaginea este o pictură în care se văd marea, câteva bărci, țărmul stâncos și o casă. Cei cu vederea ageră și cu atenție sporită la detalii observă însă și alte lucruri în această imagine. Mai exact, 4 animale care sunt ascunse în pictură și care nu îți sar în ochi din prima.

Dacă nu le-ai observat deja, îți dăm un indiciu: 3 dintre ele sunt ”ascunse” pe stâncă, iar unul este în colțul din stânga al imaginii, peste pietre. Animalele cu pricina sunt: o vulpe, un liliac, o pasăre flamingo și o antilopă.

Rezolvarea provocării

Este posibil să fie nevoie să privești imaginea inițială de la o distanță de 40-50 cm, pentru a identifica toate animalele. Dacă nu ai reușit să le găsești deja pe toate, mai jos este imaginea cu ele evidențiate.

Rezolvarea iluziei optice

Cum au apărut iluziile optice

Iluziile optice au apărut în urmă cu mai bine de un secol și, de-a lungul timpului, au devenit din ce în ce mai complexe. Nu se poate spune exact cine le-a inventat sau când anume în istorie au apărut, dar există câțiva cercetători care au avut o contribuție importantă la acestea.

De exemplu, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, cercetători precum Joseph Plateau și Michel Eugène Chevreul au contribuit la studiul fenomenelor optice și la înțelegerea modului în care ochiul și creierul percep diferite imagini.

Joseph Plateau a studiat iluziile optice prin experimentarea cu discuri rotative și a descris efectul Plateau, care se referă la modul în care ochiul percepe mișcarea și schimbările de culoare. Michel Eugène Chevreul a lucrat asupra contrastului de culoare și a modului în care culorile se influențează reciproc.

De asemenea, artiști precum M.C. Escher au creat iluzii optice remarcabile prin intermediul artelor vizuale, explorând și experimentând cu percepția vizuală în moduri inovatoare.

 

Digisport.ro
Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din handbal
Stirile PROTV
Un bărbat a murit după ce dentistul i-a extras 23 de dinți într-o zi, și i-a implantat 12. Greșeala medicală fundamentală
PlaySport
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
ProActual
Apariție bizară pe Google Street View. Internauții au crezut că văd un extraterestru pe bancheta din spate a unei mașini
EVZ.ro
Bărbatul care a fost femeie. O poveste de film. Video
Spynews.ro
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
PRO TV
Elon Musk s-a oferit s-o lase gravidă pe Taylor Swift! Miliardarul mai are 12 copii, iar propunerea bizară i-a șocat toți: ”Ok, o să-ți fac un copil!”
Adevarul
Godină îl critică dur pe polițistul care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta: „Face mii de euro filmând șoferii și punându-i pe Facebook”
BZI.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce pensie are Adriana Iliescu după o viață petrecută în învățământ: „Nu ne-a fost ușor..."
Parteneri
Distrus de durere în pușcărie. Cum a primit Gabriel Vasiliu vestea morții soției sale în Olanda
Redactia.ro
Karma "împarte" noroc și vești bune acestor 3 zodii, în perioada 12-15 septembrie
Click.ro
ANALIZĂ Cum stau principalii candidați pentru Cotroceni în sondajele de opinie din ultimele două luni
Digi24
Antonia și-a arătat zona INTIMĂ: S-au văzut tatuajul și cercelul de ACOLO! Apariție INCENDIARĂ
Vocea.biz
TRAGEDIE în viața unei foste vedete de la PRO TV! Tatăl copiilor ei a murit brusc. 'Nimeni nu se aștepta la așa ceva'
Unica.ro
Replica genială a lui Băsescu pentru Geoană. Râzi cu lacrimi
EVZ.ro
Imagini de la priveghiul Denisei, una dintre tinerele ucise de ”Șacal”. Tânăra, mama unui băiețel în vârstă de 5 ani, plânsă de apropiați / FOTO
Spynews
Viktor Orban amenință Comisia Europeană. Anunțul Budapestei: Vă dăm în judecată
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
AU INTRAT BANII pe CARD! Decizie pentru SENIORI! Vești bune!
Mediaflux
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ce spune Daniel Ungureanu despre despărțirea pe care ispita Mădălina a anunțat-o cu o zi în urmă. De la ce a pornit totul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro