02 dec. 2023 | 17:35

Test de personalitate cu medicul psihiatru. Ce fel de trăsături te definesc? Persoanele care trăiesc mai mult

Diverse
Test de personalitate cu medicul psihiatru. Ce fel de trăsături te definesc? Persoanele care trăiesc mai mult
Toți indivizii posedă fiecare dintre cele cinci trăsături de personalitate

După cum bine se știe, teste le de personalitate pot scoate în evindeță anumite trăsături de caracter, abilități și, în cele din urmă, definesc anumite aspecte ale unui individ. Dar, se pare că asta nu este tot, iar un medic psihiatru încearcă să pună în evidență ce fel de trăsături ne definesc. Citește mai departe și vezi ce spune medicul despre testele de personalitate.

Cum un test descoperă trăsăturile de personalitate ale unui individ

După cum bine știți (și ați și încercat), internetul a ajuns să fie invadat de tot felul de teste de inteligență, sau de personalitate care, într-o anume măsură, ne pot spune câte ceva despre abilitățile, trăsăturile de personalitate și, mai spun unii, chiar despre caracterul individual.

Vezi aici: Iluzia optică dintr-un tablou al unui pictor mexican. Ce vezi prima dată în imagine?

Dar, cu toate astea, se pune o întrebare, și anume ”Cum un test descoperă trăsăturile de personalitate ale unui individ?”, și aici intervin explicațiile date de un medic psihiatru, extrem de cunoscut pe rețelele de socializare.

Test de personalitate cu medicul psihiatru. Ce fel de trăsături te definesc Persoanele care trăiesc mai mult

”Poți fi unul dintre cele 16 tipuri de creier, care pot avea o influență majoră asupra a ceea ce ești.”

Dr. Daniel Amen, devenit o adevărată senzație pe rețelele de socializare, precum TikTok, este un psihiatru care a scanat milioane de creiere, iar medicul spune că ”un test rapid de cinci minute poate determina tipul tău de creier”.

Concret, este vorba despre un test gratuit, realizat de Dr. Amen, care poate identifica ce tip de creier are un individ și ce spune acest lucru despre personalitatea acestuia.

”Poți fi unul dintre cele 16 tipuri de creier, care pot avea o influență majoră asupra a ceea ce ești.”, spune Dr. Amen.

Și pentru a dovedi veridicitatea aestor afirmații, medicul psihiatru a și publicat acest test de personalitate, împărțit în șase categorii. De fapt sunt catalogări în funcție de modul de rezolvare a testului, asupra creierului.

Descoperă: Iluzia optică a unui psiholog danez care te va pune în dificultate. Este și test de personalitate în același timp

Dar înainte de asta, ar trebui să ne familiarizăm cu ideea de trăsături bune ale personalității unui individ, dar și care ar fi cele mai importante cinci trăsături de personalitate.

Care sunt trăsăturile bune ale personalității?

Fiecare persoană are atât trăsături de personalitate bune, cât și rele. Trăsăturile bune de personalitate sunt cele care descriu personalitatea cuiva într-un mod pozitiv. Exemple de trăsături bune de personalitate includ:

  • Fericit
  • Aventurieră
  • Inteligentă
  • Grijulie
  • Creativ
  • Generoasă

Trăsăturile de personalitate sunt descriptori utilizați pentru a explica caracteristicile personalității unui individ. Aceste caracteristici descriu gândurile, credințele, valorile și comportamentele unei persoane. Următoarele trăsături de personalitate pot fi folosite pentru a explica personalitatea unei persoane:

  • Grijă
  • Inteligentă
  • Încrezătoare
  • Extrovertit
Test de personalitate cu medicul psihiatru. Ce fel de trăsături te definesc Persoanele care trăiesc mai mult

Descriptori utilizați pentru a explica caracteristicile personalității unui individ

Care sunt cele cinci trăsături principale de personalitate?

Cele cinci trăsături primare de personalitate sunt:

  1. deschiderea,
  2. conștiinciozitatea,
  3. extraversiunea,
  4. agreabilitatea
  5. neuroticismul.

Conform modelului celor cinci factori, toți indivizii posedă fiecare dintre cele cinci trăsături de personalitate într-o anumită măsură. Acum că ne-am familiarizat cu acești termeni, hai să vedem care este sunt concluziile la acest test de personalitate realizat de medicul psihiatru Daniel Amen.

Rezolvă și tu: Cea mai puternică iluzie optică din istorie. Ce vezi când priveşti punctul negru? Îţi păcăleşte creierul cum nu ţi-ai închipuit

Primul test de personalitate

Conform medicului, în baza acestui prim test, a catalogat rezultatul ca fiind ”Creier tip unu”, explicând că, de fapt, cei cu creier de tip unu ”tind să trăiască mai mult”, dar și că aceste tipuri de creier sunt ale unor persoane conștiincioase, ajungând la timp și ducând la bun sfârșit sarcinile.

Persoanele din această categorie, mai spune medicul psihiatru, au aversiune la risc, ”tipul de creier 1 vrea să joace după reguli și nu îi place să își asume riscuri mari”, mai spune Dr. Daniel Amen.

Al doilea test de personalitate

În cazul celui de-al doilea tip de test, medicul a catalogat indivizii ca având Creier de tip doi, asta însemnând că sunt ușor de distras, și au nevoie de emoție și stimulare pentru a rămâne concentrate.

Test de personalitate cu medicul psihiatru. Ce fel de trăsături te definesc Persoanele care trăiesc mai mult

Dr. Daniel Amen

Al treilea test de personalitate

După cum ați anticipat, aici vorbim de persoanele cu Creier de tip trei, despre care medicul psihiatru spune că aceeste persoane au ceva în comun, și anume persistența, voința puternică și, uneori, pot fi prinși într-o buclă de gânduri pozitive sau negative.

Află despre: Exercițiu psihologic. Ce spune culoarea, animalul sau forma apei preferată despre personalitatea ta

Dr. Amen: ”Au tendința de a vedea ce este în neregulă cu ei înșiși sau cu ceilalți Cei cu acest tip de creier nu ar trebui să urmeze niciodată dieta Atkins, pentru că te va face rău”.

Al patrulea test de personalitate

Cum era de așteptat, aici medicul vorbește de Creier de tip patru, iar cei din această categorie sunt considerați ”extrem de sensibili și empatici”, și pot fi predispuși la schimbări de dispoziție. Persoanele care au un creier de tip patru se pot lupta cu gânduri negative constante și pot avea tendințe pesimiste, mai precizează medicul

Al cincilea test de personalitate

Persoanele cu tipul cinci de creier, spune Dr. Amen, tind să fie motivate în vederea atingerii unui obiectiv, dar pot suferi de sentimente de anxietate și nervozitate. Ei încearcă să combată acest lucru încercând să fie mai pregătiți, mai precauți și mai rezervați.

Al șaselea test de personalitate

Aceste tipuri de creier pot avea dificultăți în a vorbi înainte de a gândi și pot avea nevoie de emoții pentru a rămâne concentrați. Ei pot fi cu voință puternică, pretențioși și perseverenți, precziează medicul, se pot lupta cu îngrijorarea și pot avea probleme de somn.

Citește și: Cât de mult te influențează ora la care te-ai născut. Ce poți afla despre destinul tău

Concluzie

Persoanele cu aceste tipuri de creier sunt mai expuse riscului de a avea ”probleme de atenție sau gânduri și comportamente dăunătoare”.

Ca și concluzie, Dr. Amen este ferm convins că având în vedere considerațiile dietetice specializate, pentru toate tipurile de creier, pot ajuta un individ să aibă un creier mai sănătos și să se simtă mai bine în viața de zi cu zi.

Află aici și: Forma sprâncenelor poate spune multe despre personalitatea celui de lângă tine. Ce înseamnă dacă sunt unite

Mai trebuie reamintit că testele de personalitate sunt concepute pentru a obține răspunsuri de la participanți cu privire la comportamentele, preferințele, reacțiile emoționale, interacțiunile și motivațiile lor, pentru a evalua caracteristicile și modelele de personalitate.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro