Test de inteligență viral. Problema de matematică pe care adulții nu știu să o rezolve. Doar 2% dintre internauți i-au dat de cap

de: Stan Nicu
30 07. 2023

Test de inteligență viral. În această dimineață vă propunem problema de matematică pe care adulții nu știu să o rezolve. Doar 2% dintre internauți i-au dat de cap. Astfel, dacă reușiți să o rezolvați, vă puteți numi deștept.

Testul de inteligență al zilei. Problema de matematică este pentru copii, dar nu știu să o rezolve nici adulții

Pentru mulți dintre noi, matematica era materia de la școală de care ne temeam și de care pur și simplu nu puteam să o înțelegem.

Și ca adulți, trebuie să recunoaștem că algebra și fracțiile nu sunt lucruri pe care le folosim în fiecare zi, așa că este aproape imposibil să ne păstrăm mintea proaspătă, să ne mai amintim cunoștințele pe care le-am învățat la școală.

Problema este pentru copii de 6-7 ani

Acesta este motivul pentru care o întrebare de matematică concepută pentru a testa copiii cu vârste cuprinse între șase și șapte ani i-a lăsat pe unii adulți cu gura căscată. Mulți dintre noi am uitat de mult cum să rezolvăm problemele de matematică și ne-am dedicat problemelor de zi cu zi din viața noastră.

Cu toate acestea, testarea cu teste de inteligență și puzzle-uri este o modalitate excelentă de a stimula funcția cognitivă și sănătatea creierului, așa că să te așezi pentru a rezolva probleme de matematică confuze ar putea fi un lucru foarte bun pentru tine. Poți să o rezolvi pe asta?

Întrebarea a fost trimisă inițial în 2016, într-un tweet șters de atunci, în care o mamă a mărturisit că se străduia să o rezolve în timp ce își ajuta copilul să-și facă temele. Și după ce a devenit viral, mulți adulți au recunoscut că și lor le este greu să o rezolve, în ciuda faptului că părea un exercițiu ușor.

Aceasta este problema

Întrebarea se referă la un puzzle din viața reală despre pasagerii dintr-un tren și spune: ”Au fost niște oameni într-un tren. 19 persoane coboară din tren la prima oprire. 17 persoane urcă în tren. Acum sunt 63 de oameni în tren. Câți oameni erau în tren pentru început?”.

Dacă v-ați plictisit răspunsul vi-l vom dezvălui tot noi aici, însă ar fi bine să vă mai gândiți pentru că asta vă va pune creierul în mișcare.

Rezolvarea problemei

Cu 19 persoane coborând din tren și doar 17 persoane urcând, înseamnă că după prima oprire, trenul circula cu un deficit de doi pasageri.

Dacă trenul transporta 63 de pasageri după prima oprire, atunci trebuie să fi transportat 65 de pasageri atunci când și-a început călătoria.