13 dec. 2023 | 12:38

Test de atenţie pentru cei cu o perspicacitate specială. Toţi pot vedea brazii de Crăciun, dar prea puţini pasărea

Diverse
Test de atenţie pentru cei cu o perspicacitate specială. Toţi pot vedea brazii de Crăciun, dar prea puţini pasărea
Test de atenţie pentru cei cu o perspicacitate specială. Toţi pot vedea brazii de Crăciun, dar prea puţini pasărea

Testele de inteligență sunt o modalitate interesantă de a descoperi mai multe despre aptitudinile noastre intelectuale. Iată aici cel mai interesant mod prin care poți vedea cât de bine stai la capitolul perspicacitate. Toţi pot vedea brazii de Crăciun, dar prea puţini pasărea care se ascunde bine printre ei.

Cea mai tare iluzie optică de Crăciun

Cu toate jocurile și puzzle-urile care circulă pe internet, iluziile optice reprezintă o modalitate distractivă de a-ți provoca creierul și de a descoperi lucruri noi. Și pentru a-ți testa abilitățile de observare, apare rapid o nouă iluzie optică.

De data aceasta, provocarea constă în a găsi pasărea ascunsă printre pomii de Crăciun. Trebuie să fii foarte atent, pentru că acest robin se ascunde bine și este foarte dificil de găsi, pentru că intră perfect în peisaj.

La prima vedere, vei crede că nu există nimic ieșit din comun. Cu toate acestea, dacă te uiți cu atenție, vei vedea un mic detaliu roșu, ascuns printre copaci. Fii atent, pentru că ai multe șanse să oferi un răspuns greșit din grabă.

Unde se află, de fapt, pasărea dintre brazii împodobiți

O persoană obișnuită are nevoie de aproximativ 1 minut pentru a găsi pasărea. Cei care au făcut imaginea spun, însă, că o persoană cu adevărat inteligentă o va observa în doar 19 secunde, datorită faptului că are un IQ ridicat și stă bine la capitolul atenție.

Vezi și: Ești un adevărat geniu dacă rezolvi această iluzie optică. Găsește șoricelul ascuns printre iepuri în doar 5 secunde

Porniți cronometrul și începeți vânătoarea de păsări. Atenție mare, analizați fiecare colțișor, fiecare detaliu și nu ratați nimic. Dacă vă concentrați bine, veți ajunge la finalul acestui joc cu mare succes.

Pasărea este chiar în fața ta, trebuie doar să privești cu atenție imaginea și să te concentrezi bine. Poate tinzi să oferi un răspuns greșit din grabă, dar mai bine te-ai concentra. Nu uita, însă, că timpul este limitat și trebuie să demonstrezi cât de inteligent ești.

Dacă vă chinuiți să găsiți Robinul, începem noi să vă dăm indicii: încercați să-i căutați capul negru. Dacă încă întâmpinați probleme, puteți încerca să măriți imaginea sau să o priviți dintr-un unghi diferit, pentru că asta vă poate ajuta foarte mult.

Dacă încă nu ai descoperit răspunsul, uită-te în galerie pentru a descoperi unde se află, de fapt, pasărea. Vei fi surprins că era atât de vizibilă!

Cum funcționează iluziile optice

Ceea ce vezi și ceea ce crezi că vezi sunt lucruri diferite. Simțurile tale adună informații și le trimit creierului tău. Dar creierul tău nu face doar să primească această informație – el creează percepția ta asupra lumii.

Te-ar putea interesa și: Cea mai tare iluzie optică. Doar geniile pot găsi mașina cu farurile aprinse din imagine, în doar 5 secunde

Acest lucru înseamnă că, uneori, creierul tău completează golurile atunci când informația este incompletă sau chiar creează o imagine care nu există! De ce se întâmplă asta? Pentru că mintea noastră evoluează constant!

Supraviețuirea depinde de reacțiile noastre rapide. Creierul tău s-a dezvoltat să lucreze rapid pentru a asambla orice bucăți și fragmente pe care le poate obține și să facă tot posibilul să înțeleagă restul.

O iluzie optică este ceva ce joacă feste vederii tale. Iluziile optice ne învață cum ochii și creierul nostru lucrează împreună pentru a vedea în detaliu. Trăiești într-o lume tridimensională, astfel încât creierul tău primește indicii despre adâncime, umbrire, iluminare și poziție pentru a te ajuta să interpretezi ceea ce vezi.

Dar atunci când te uiți la o imagine bidimensională, creierul tău poate fi păcălit pentru că nu primește aceleași indicii. Atunci, tinde să facă propria lui realitate, care nu seamănă deloc cu cea adevărată.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Marele pericol dacă stai la bloc. Adevărul despre interfon
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vin și vești bune de la ANM. Ce urmează să se întâmple cu vremea
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro