Teodorovici: „Amnistia fiscală se discută în Guvern”. Cine ar urma să beneficieze de ștergerea de datorii

Teodorovici: „Amnistia fiscală se discută în Guvern”. Cine ar urma să beneficieze de ștergerea de datorii

Amnistia fiscală va fi discutată luna aceasta în Guvern, anunță Eugen Teodorovici. Ministrul Finanțelor a precizat că vizate sunt persoanele juridice.

Deși lansată de mai multă vreme, dezbaterea pe această temă nu a adus o concluzie.

Eugen Teodorovici susține că până la sfârșitul lunii mai va fi clar cine și în ce condiții va putea beneficia de amnistia fiscală.

Până acum se știe că vizate sunt, în principal, companiile de stat – mari datornici – și companiile private.

„Amnistia fiscală pentru persoanele juridice – a rămas că discutăm în Guvern în cursul lunii mai. Și o să prezentăm în mod public, cu doamna prim ministru, un pachet cu mai multe măsuri. Printre acestea se va afla şi această amnistie fiscală pentru companiile atât private, cât şi cele publice.” Eugen Teodorovici

Teodorovici și Dăncilă – precizări de la Nucet, Dâmbovița despre persoanele fizice

Șeful de la Finanțe se află, vineri, la Nucet, în judeţul Dâmboviţa, alături de premierul Dăncilă. Întrebat de jurnaliști când va aproba Guvernul amnistia fiscală și pentru persoanele fizice, Eugen Teodorovici a explicat că va discuta subiectul separat cu Viorica Dăncilă.

De asemenea, șefa Guvernului a spus că, în urma discuțiilor din Guvern, va fi propus în dezbatere publică un proiect.

„După discuţie, orice decizie o vom ridica pe site, o vom pune în dezbatere publică şi pe urmă o vom adopta, astfel încât să venim cu acte normative care sunt deja cunoscute.” Viorica Dăncilă