Teodor Meleșcanu, noul șef al Senatului? Călin Popescu Tăriceanu îl amenință cu excluderea

Teodor Meleșcanu, noul șef al Senatului? Călin Popescu Tăriceanu îl amenință cu excluderea

Teodor Meleșcanu a obținut cele mai multe voturi pentru preluarea funcției de președinte al Senatului (67 de voturi). Senatorul a fost urmat de Alina Gorghiu, cu 49 de voturi. Întrucât nu s-au întrunit voturile majorității, se va organiza al doilea tur de scrutin. Călin Popescu Tăriceanu a anuțat că îl va exclude pe Meleșcanu din partid dacă acesta acceptă să fie președintele Senatului.

UPDATE – Teodor Meleșcanu a fost ales președintele Senatului în al doilea tur de scrutin, cu 73 de voturi. Alina Gorghiu a obținut 59 de voturi.

Tăriceanu îl amenință pe Teodor Meleșcanu că îl dă afară din partid

După ce Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, pentru preluarea funcției s-au încris în cursă trei senatori: Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, Alina Gorghiu, susținută de PNL, USR și PMP și Ion Popa, susținut de ALDE și Pro România. Meleșcanu a primit 67 de voturi, Gorghiu – 49, iar Popa – 13, în timp ce 5 voturi au fost nule. În aceste condiții, se va organiza turul 2 de scrutin.

Călin Popescu Tăriceanu îl amenință pe Teodor Meleșcanu cu excluderea din partid în cazul în care acceptă susținerea PSD și preia funcția de președinte al Senatului.

„Prima decizie e cea referitoare la susținerea colegului senator Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau susținerea partidului acceptă funcții, conform prevederilor statutare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent și domnul Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu e vorba de nicio afiliere. Aduceți-vă clar aminte că domnul Tăriceanu a fost propus de către grupul PSD și ales președintele Seenatului în 2016 și vă rog să vă aduceți, de asemenea, aminte că atunci când și-a dat demisia domnul Antonescu, domnul Tăriceanu a fost propus de PSD, dânsul fiind la liberali și a ocupat postul de președinte al Senatului”, a declarat Meleșcanu în momentul în care a fost întrebat dacă se va afilia grupului PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI