Tentativă de asasinat a președintelui Franței, Emmanuel Macron. Doi bărbați, arestați

Emmanuel Macron, președintele Franței, ținta unui atentat

Președintele Franței, Emmanuel Macron a fost ținta unei tentative de asasinat. În mometul de față, doi indivizi suspectați au fost reținuți în localitatea Moselle în detenție preventivă și sunt cercetați pentru tentativă de asasinare.

Tentativă de asasinat la adresa președintelui Franței. Autoritățile franceze au reținut doi suspecți

În anul 2018, autoritățile franceze au reținut patru persoane suspectate că au discutat despre un plan de atac asupra preşedintelui francez Emmanuel Macron. Acum la un an de la posibila tragedie, încă doi suspecți au fost reținuți în localitatea Moselle. Cei doi bărbați în vârstă de 30, respectiv 40 de ani suspecți, au prezentați vineri justiţiei antiteroriste, care răspunde de ancheta asupra acestui grup eterogen apropiat de extrema dreaptă .

Tentativă de asasinat la adresa președintelui Franței
Tentativă de asasinat la adresa președintelui Franței

Potrivit unei surse, cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că „au luat parte la reuniuni în cursul cărora au fost evocate planuri de acţiune violentă, în special împotriva preşedintelui Republicii”.

Cei doi bărbați au fost depistați după ce anchetatorii au efectuat timp de un an o investigație asupra unuia dintre protagoniştii afacerii, la domiciliul căruia au fost arestaţi mai mulţi suspecţi pe 6 noiembrie 2018. De asemenea, în aceeași zi au fost arestați și șase simpantizanți ai extremei de dreapta, dintre care patru au fost condamnați iar doi se află în arest preventiv.

Anchentatorii francezi s-au sezizat în cazul tentativei asupra președintelui Emmanul Macron din 2018, după ce au aflat despre deplasarea lui Jean-Pierre Bouyer, un pensionar şi principalul suspect, la unul dintre protagonişti la Moselle. Atunci, șeful statului se afla în regiune în cadrul periplului său prilejuit de centenarul sfârşitului Primului Război Mondial.

În timp ce Emmanuel Macron era prezent la eveniment, poliția a interceptat o conversație, în care acest pensionar spunea că intenționează să-l atace pe președinte cu un cuțit de ceramică, motiv pentru care autoritățile au intervenit imediat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI