Tenorul-fermier Vlad Miriță are comenzi record la slăninuța de porc, de Sărbători: ”Pălinca, slănina și ceapa sunt cel mai bun medicament!” EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
08 11. 2023

Tenorul Vlad Miriță, patronul fermei de animale din Târgoviște, va da lovitura pe plan financiar! Clienții săi fideli, precum Marcel Pavel, Monica Anghel și Nico, vor face, ca în fiecare an, comenzi serioase de cârnați, carne, șorici și slăninuță, pentru tradiționala masă de Crăciun.

Nutriționista Codruța Pantelimon a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre cel mai bun remediu natural împotriva răcelilor, pe perioada iernii: ”Pălinca, slănina și ceapa sunt cel mai bun medicament!”.

Cu cât vinde Vlad Miriță un kilogram de slăninuță afumată

Vlad Miriță deține și un magazin virtual, online, de unde se pot comanda produsele sale alimentare. De pildă, slăninuța afumată costă 28 de lei/400gr sau 70 de lei kilogramul. În dreptul produsului sunt adăugate și câteva detalii importante:

”Slănina afumată este fragedă și gustoasă. Afumarea s-a obținut cu fum rece folosind combinație de esențe tari de lemn – stejar, fag și prun – înmiresmate cu aromă de ienupăr verde.

Slănina nu conține niciun element nociv (E-uri, coloranţi sau conservanţi) și este recomandată de nutriționiști pentru că încorporează grăsimi de calitate, care susțin reglarea contracţiilor muşchiului cardiac, sprijină tonusul vascular, reduc durerile articulare și, în general, întăresc sistemul imunitar prin efectul antioxidant și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ”.

Vă prezentăm însă și alte prețuri:

  • mici vită-porc: 74 de lei/kilogramul;
  • șorici: 33 de lei/250gr;
  • cotlet porc: 54,40 lei/400gr;
  • jumări: 19,75 de lei/250 gr.

Te-ar putea interesa și: Secretul pentru slănina perfect afumată din Ardeal. Mai gustoasă de atât nu poate să iasă

Ce clienți celebri are Vlad Miriță: ”Marcel Pavel cumpără adesea câte un porc întreg pentru Crăciun”

Vlad Miriță, vestitul tenor care a reprezentat România alături de Nico la Eurovision, cu piesa ”Pe o margine de lume”, deține o fermă de păsări și de porci, la Târgoviște, având, printre clienții fideli, și colegi de scenă.

”Marcel Pavel este clientul principal. El cumpără mai mereu câte un porc întreg de Mangalița, de 100 de kilograme, pentru Crăciun. Mereu zice că nu mai cumpără atât de mult, că vrea să mai slăbească.

Dar și celebrul regizor Petre Năstase, care ne-a realizat videoclipul piesei ”Pe o margine de lume”, pentru Eurovision, cumpără carne de porc de la ferma mea. Printre cliente se mai numără Monica Anghel, Luminița Anghel și Nico. Paula Seling a devenit între timp vegană, că și ea ar fi luat tot de la noi”, declara Vlad Miriță, într-un interviu pentru Impact.ro.

Te-ar putea interesa și: Cât costă 1 kilogram de carne de porc în supermarketuri. Ce prețuri vor fi înainte de Crăciun

Nutriționista Codruța Pantelimon: ”Slănina și ceapa, cu o pălincă înainte, cel mai bun medicament”

Nutriționista Codruța Pantelimon susține că slăninuța, ceapa și pălinca sunt cel mai bun medicament pe perioada iernii, ținându-ne la distanță de răcelile de sezon. Aceasta mai precizează, că în timpul pandemiei, datorită alimentației sănătoase, românii din mediul rural au fost mult mai protejați în fața virusului Covid-19, înregistrându-se mai puține cazuri:

”În pandemie, retrasă fiind în munți, lucrând online, am avut onoarea să cunosc un medic. La această întrebare, mi s-a răspuns așa: Știi de ce românul de la țară nu s-a îmbolnăvit așa de mult, precum cel de la oraș? Păi, da! Slănina și ceapa, cu o palincă înainte, sunt cel mai bun medicament. Este testat și dovedit.

Pălinca, băută înainte de masă, vine să „ungă” intestinele, făcând loc lipidelor (slănină) să tranziteze „sănătos, în voie”. Iar ceapa sau usturoiul, prin substanțele nutritive antibacteriene, antivirale și antifungice, ajută eliminarea agenților patogeni din organism.

Am fost vegană 10 ani, însă de atunci am început cu slănină, ceapă roșie și palincă. Tratament naturist, n-am mai fost răcită ani de zile!”.

De ce pălinca se bea doar înainte de a mânca: ”După masă, se transformă în oțet”

Nutriționista Codruța Pantelimon a dorit să mai sublinieze și faptul că băuturile alcoolice nu se servesc după masă, ci înainte. Iată și ce se întâmplă în organism, dacă nu respectăm acest sfat:

”După masă nu se bea niciun fel de alcool, pentru că se transformă în organism în oțet. De aceea și diferența între țărani și orășeni.

Noi bem după masă, ceea ce face ca tot ce am mâncat să fermenteze și să se transforme în șist digestiv în oțet. Mi-am amintit de copilăria la țară, când ne strângeam la masă și bătrânii beau un shot sau două de țuică, înainte de masă, apoi, nimic, se ridicau și dădeau la orătănii, făceau munci fizice. Pe când, noi, orășenii, invers, și mai și stăm tolăniți în fotoliu, frecându-ne burdihanul prea plin”.