Temperaturi ridicate în România. Zonele în care vara nu se dă plecată! Prognoza meteo pentru luna octombrie

de: Ștefan R. Apostol
23 09. 2022

Deși în anumite părți din țară ninge și sunt valori termice scăzute, asta nu înseamnă că am terminat-o cu vara. Conform prognozei meteo, în septembrie și octombrie mai avem parte de zile călduroase. Vom avea parte de temperaturi de 26-29 de grade, mai ales în zonele de câmpie. Așa că nu aruncați încă hainele subțiri. Vor fi temperaturi ridicate în România și în următoarea lună, cel puțin așa arată prognoza meteo pentru luna octombrie.

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Temperaturi ridicate în România

ANM pentru ziua de astăzi preconiza valori termice ceva mai ridicate, în raport cu perioada din an. Așa se face că în București, de exemplu, la prima oră erau 11 grade Celsius, dar ulterior valorile au ajuns până la 19-20 de grade. Pe de altă parte, deși în anumite zone ninge și stratul de zăpadă este de 50 cm, valorile termice ale zilei de mâine sunt mai ridicate.

Așa se face că în prognoza meteo pentru luna în curs, avem valori de 27-29 de grade în următoarele două zile de weekend.Pe de altă parte, la 1.600 de metri vor fi precipitații, chiar sub formă de ninsoare, pe alocuri viscolită și cu un strat de depunere consistent.

Pentru începutul săptămânii viitoare, ANM anunță valori termice în mai toată țara, peste media anuală a lunii septembrie. Așa că nu lăsați de-o parte încă hainele ceva mai subțiri.

Prognoza meteo pentru luna octombrie anunță valori cu plus

În cursul zilei de astăzi ANM a publicat prognoza meteo pentru luna octombrie, și conform acesteia valorile termice vor fi mai ridicate în această lună. În prima săptămână din octombrie, spune ANM, „valorile termice vor fi mai ridicate pe întreg teritoriul României.”

În perioada 3-10 octombrie, conform datelor ANM, temperaturile vor fi ceva mai ridicate, puțin peste media anuală, dar nu cu mult. Din punct de vedere al precipitațiilor, nu vor exista valori excesive.

Mergem mai departe, și vedem că în săptămâna 10-17 octombrie, ANM preconizează că „Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile”. Cât despre precipitații, acestea vor fi în media normală a perioadei în care ne aflăm. Săptămâna 17-24 octombrie aduc valori termice ceva mai scăzute, normale lunii octombrie. Precipitațiile „vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.”, spune ANM.

Deși valorile termice, în prima parte a lunii vor fi mai ridicate, va trebui să avem grijă, mai ales în zonele montane. Conform datelor, aici va ninge, iar stratul de zăpadă va fi unul consistent.