Temperatura optimă pe care trebuie s-o setezi la aerul condiționat în zilele caniculare. Greșeala pe care o fac românii
Atunci când temperaturile de vară devin extreme, aerul condiționat devine deja un must-have în orice încăpere. Prin urmare, trebuie să te asiguri că sistemul de răcire funcționează corect, în parametri optimi, pentru a nu pune în pericol sănătatea ta și a membrilor familiei. Iată, așadar, la ce temperatură trebuie setat aerul pe timp de caniculă.
La cât trebuie setat aerul condiționat dacă temperatura de afară este caniculară
Pe măsură ce vara se instalează, iar temperatura și umiditatea cresc, un sistem de aer condiționat este printre singurele lucruri ce te mai poate salva pentru ca locuința ta să nu se transforme într-o saună.
Cu toate acestea, este important să ne gândim și la sănătate. Medicii ne avertizează să fim atenți la acest aspect, astfel că diferența dintre temperatura setată la aerul condiționat și temperatura de afară nu trebuie să fie foarte mare. Aceștia recomandă între 5 și 7 grade.
Dacă diferenţele sunt mai mari, putem ajunge să ne trezim cu stări de amețeală, ba chiar la pierderea cunoştinţei atunci când ieșim afară. Și nu mai menționăm durerile de cap, ba chiar nas înfundat și răceli.
Sfaturi prețioase pentru folosirea aerului condiționat
Un alt aspect important sunt facturile! Ce ne facem în aceste vremuri în care facturile la energie par să fie mai importante decât orice? Pe măsură ce costurile alimentelor, gazului și energiei continuă să crească, cu toții căutăm oportunități de a economisi niște bani.
Așadar, electricienii vin și ei cu câteva sugestii care să te ajute să reduci costurile de energie în timpul caniculei. Ei bine, aceștia spun că un aparat de aer condiționat nu consumă foarte mult, atât timp este setat la o temperatură corespunzătoare și nu este folosit în exces.
„Tu setezi la 24 de grade într-un apartament, când a ajuns la temperatura de suflare la 24 de grade, externa se oprește și consumă undeva la 12 volți pe zi, ca un încărcător de telefon, undeva la 15 – 20 pe lună. Dar dacă afară e cald și noi setăm temperatura mai mică, consumă mai mult. Consumă până ajungi la temperatura pe care o dai, dacă sunt 44 de grade, n-o să dai niciodată la 16 în casă, consumă”, ne sfătuiesc specialiștii în energie.
Atenție! Unele sisteme de răcire se pot defecta dacă sunt setate la temperaturi de 16 grade în timp ce afară este caniculă.
Prin urmare, atunci când gradele din termometre depășesc pragul de 35 de unități, temperatura ambientală optimă la care este bine să stăm, este undeva între 18 și 22 de grade.
Citește și: Aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult curent din locuință. Nu te așteptai la numărul cinci