Temperatura la care trebuie să se coacă blatul de tort. Greșeala pe care o fac multe gospodine

de: Bișinicu Andreea
05 02. 2023

Atunci când trebuie să te pregătești pentru ziua de naștere a cuiva, o ocazie aniversară, o petrecere sau pur și simplu vrei să mănânci ceva bun, cea mai bună idee este să pregătești cel mai delicios tort. Iată câteva trucuri pe care trebuie să le știi, atunci când gătești prăjitura.

Trucuri geniale pentru a pregăti cel mai bun tort

Dacă ai de pregătit petrecerea pentru ziua de naștere a cuiva și vrei să le faci o surpriză de neuitat, tortul aniversar trebuie să fie, cu siguranță, în capul listei.

Indiferent că îl prepari cu ciocolată, caramel, frișcă, fructe sau marzipan, tortul va înveseli atmosfera și va pune un zâmbet pe chipul invitaților și, desigur, al sărbătoriților.

Dacă alegi să nu cumperi tortul de la cofetărie, ci să-l prepari chiar la tine în bucătărie, iată câteva trucuri geniale pe care gospodinele le împărtășesc pe rețelele sociale.

În primul rând, blatul de tort este cel mai important. Dacă nu prea ai cum să dai greș când pregătești crema și glazura, cu blatul povestea este complet diferită.

Specialiștii în arta culinară susțin că torturile cele mai gustoase trebuie să aibă blatul potrivit. Pentru ca acest lucru să se întâmple, tava pentru cuptor trebuie aleasă cu grijă, blatul trebuie să fie însiropat și să fie copt la temperatura optimă.

Citește și Tort aromat cu mere caramelizate. Secretul pentru un blat pufos

La ce temperatură se coace, de fapt, blatul de tort

În al doilea rând, gospodinele îți recomandă să coci blatul de tort și cel de prăjituri la temperatura de 160 de grade Celsius. La final, întotdeauna vei face proba cu scobitoarea înfiptă în centrul desertului, pentru a te convinge că blatul este gata.

Conform specialiștilor, durata optimă de coacere a unui blat de tort este de 20-35 de minute, la o temperatură cuprinsă între 175 și 190 de grade Celsius.

Un alt aspect esențial este să nu deschizi prea des ușa cuptorului, deoarece riști ca blatul să se lase și să nu mai fie uniform.

Un alt truc genial de care este important să ții cont este că, înainte de a coace blatul, cuptorul trebuie să fie preîncălzit. În cazul cuptorului electric, coacerea este una uniformă datorită rezistenței de încălzire, una în partea superioară și una în partea inferioară.

Citește și Ce să faci ca blatul de tort să nu mai crească doar în mijloc. Așa nu va mai crăpa și va fi egal