Teatru în Madagascar: Radu Mazăre nu a evadat, spune fratele fugarului. „Doar se mută în condiții mai bune”

Fratele lui Radu Mazăre anunță că fostul primar al Constanței se află în procedură de mutare din închisoarea din Madagascar într-o zonă cu condiții mai bune. El  infirmat zvonul de aseară, transmis de România TV, potrivit căruia Radu Mazăre ar fi evadat.

Poliția Română a anunțat tot aseară că fostul primar al Constanței – condamnat pentru corupție, va fi adus în țară pe 20 mai.

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre a precizat că unii reprezentanți ai Ministerului Justiției ar fi mers în vizită la fostul primar.

„Poate cineva o să explice de ce acest periplu, mai aveau puțin și ajungeau în vacanță acolo”. Mihai Mazăre

Mihai Mazăre a precizat că fratele său este însoțit în Madagascar de iubita sa, Roxana, și de fiul lui, Răducu. Familia îi aduce zilnic alimente la închisoare.

Fratele fostului primar: Radu Mazăre se mută într-un loc mai confortabil

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre a precizat pentru postul TV Antena 3 că fostul primar din Constanța nu a evadat și că a încercat doar să scape de „condițiile inumane” în care a fost ținut până acum:

„E o informație neverificată (cea privind evadarea). Nici nu se pune problema de așa ceva. Pot să vă spun că astăzi (sâmbătă, 18 mai 2019 –n.red) la momentul la care noi vorbim, el este într-o procedură de mutare. E mutat din pușcăria grea în care s-a aflat până acum într-o altă zonă a pușcăriei în care sunt condiții puțin mai bune. Erau niște condiții absolut inumane. Erau camere de 45 de persone fără paturi, fără nicio amenajare, cu o singură toaletă de tip turcesc și cu un singur robinet cu apă. Și a făcut o solicitare către directorul închisorii să fie mutat în condiții mai bune și uite că a reușit.” Mihai Mazăre

Confuzie privind situația condamnatului Mazăre în Madagascar

Mihai Mazăre a precizat că în Madagascar nu a fost emisă o decizie de extrădare definitivă. Cu toate acestea, autoritățile române dau asigurări că, săptămâna viitoare, fostul primar al Constanței va reveni în țară.

„Nu, nu o să merg la aeroport, eu zic să nu ne grăbim, stați să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport. În Madagascar, există o legislație internă adaptată la legislația internațională. Aceasta spune că extrădările, așa cum ați văzut și în cazul Ghiță sau Udrea, se fac în urma deciziei unui judecător. La ora actuală, extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar. Conform normelor de procedură de acolo, acest lucru ar trebui să se întâmple. Dacă el nu se întâmplă, înseamnă că se realizează un abuz. Eu nu înțeleg de ce autoritățile din România, respectiv Ministerul Justiției și IGPR… Sunt așa convinși că autoritățile din Madagascar și vor face extrădarea în mod direct. Poate ne explică doamna Birchall pe Facebook că tot a mobilizat tot ministerul ca să realizeze această extrădare (…) În momentul actual, nu ar trebui să se poată realiza.” Mihai Mazăre

Ce pedeaspă are de executat Radu Mazăre

Radu Mazăre a fost condamnat în februarie la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Mamaia. Alături de ceilalți condamnați în acest dosar, contestat sentința instanței supreme. În acest dosar a fost acuzat că, împreună cu alți funcționari, a atribuit ilegal plaze și faleze unor persoane. Prejudiciul a fost estimat la 114 milioane de euro. Procesele au durat peste 9 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI