Taxa pe papuci într-un spital românesc. Cât trebuie să scoți din buzunar

Taxa pe papuci într-un spital românesc. Cât trebuie să scoți din buzunar

Consiliul Județean Suceava a votat, joi, un proiect de hotărâre care introduce o taxă de un leu pe care vizitatorii Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava trebuie să o achite de fiecare dată când ajung la unitatea medicală.

În schimbul acestei taxe, vor primi de la angajații spitalului papuci de unică folosință.

„Pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale în spital se impune utilizarea de către vizitatori a papucilor de unică folosință. Având în vedere prețurile practicate pe piață, tariful propus pentru utilizarea papucilor de unică folosință este de un leu pentru o pereche.” Proiect de hotărâre, Consiliul Județean Suceava

Taxa pe papuci trebuie achitată de la 1 martie 2019, au stabilit consilierii județeni.

Măsura autorităților sucevene vine în condițiile în care spitalele au fost somate de mai multe ori de Ministerul Sănătății să respecte măsurile de dezinfecție din unitățile medicale. Sunt numeroase cazuri în care pacienții nu au putut fi salvați  după ce au fost infectați cu bacterii periculoase în spitale. Administratorii unităților medicale au fost sfătuiți să introducă dezinfectanți pentru mâini, la care să aibă acces vizitatorii pacienților, dar și halate și papuci de unică folosință în special în secțiile în care trebuie asigurate condiții speciale pentru tratarea bolnavilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI