Taxa care ar putea dispărea din România. Săptămâna viitoare este supusă la vot

Taxa care ar putea dispărea din România. Săptămâna viitoare este supusă la vot
Care este taxa care ar putea să dispară din România?

O taxă ar putea să dispară din vizorul românilor. În cursul săptămânii viitoare va fi supusă la vot. Despre ce este vorba? Ministrul Transporturilor vine cu detalii despre acest lucru? Ce anunț a făcut oficialul?

O taxă din România ar putea fi eliminată: anunțul oficialilor

Ministrul Transporturilor a venit cu un anunț de mare interes pentru unii români. Propunerea oficialului este să fie eliminată în scurt timp taxa de pod de la Cernavodă-Fetești. Sorin Grindeanu a anunțat că săptămâna viitoare va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect care prevede eliminarea taxei de pod.

Oficialul a precizat că dacă aceasta va dispărea, ‘ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro’, precizând că suma va trebui alocată de la bugetul de stat. Cel din urmă a precizat că nu dorește să grăbească foarte tare lucrurile, dar trebuie făcută înainte o analiză.

„Chiar vine săptămâna viitoare pe ordinea de zi”

”Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR”, a detaliat ministrul. ”E în Parlament, chiar vine săptămâna viitoare pe ordinea de zi, eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti.

Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR. Nu vreau să facem pe repede înainte, dar vom face o analiză.

Dacă e bine, da. Dacă eliminăm, bugetul de stat trebuie să vină către CNAIR să acopere acest minus de 30 de milioane. Nu vreau să văduvim bugetul CNAIR”, a declarat, sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Ministrul a precizat că analiza trebuie să țină cont de toate aspectele și să lase CNAIR cu mai puțini bani: ”Nu mai vrem taxă de drum, ok, dar atunci trebuie să vedem care sunt veniturile care vin către CNAIR” a mai afirmat Grindeanu.

Cine a inițiat proiectul de lege?

Proiectul de lege este a fost inițiat de mai mulți parlamentari PNL din 2018 și până în prezent. Inițiativa a fost adoptată de Senat în februarie 2019, ulterior trimisă la Camera Deputaților unde a fost pusă de mai multe ori pe ordinea de zi.

„Această iniţiativă are rolul de a remedia o dublă impunere pentru cei care circulă pe drumurile publice naţionale, prin eliminarea taxelor de pod de la Giurgeni-Vadu Oii, respectiv Feteşti-Cernavodă.

Considerăm că această taxă reprezintă o discriminare, în special pentru riveranii care tranzitează aceste poduri în/dinspre localităţile lor de reşedinţă, fie că aceştia sunt persoane fizice sau juridice, fie că sunt turişti, în condiţiile în care toţi aceştia plătesc o rovinietă pentru a putea circula în afara localităţilor lor”, a declarat Bogdan Huțucă, unul dintre inițiatorii proiectului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI