Tatăl Raisei, acuzații cutremurătoare după moartea fetiței sale. Cine sunt vinovații, de fapt: „Feriți-vă de ei”

Tatăl Raisei, acuzații cutremurătoare după moartea fetiței sale. Cine sunt vinovații, de fapt: „Feriți-vă de ei”
Tatal Raisei, fetița spulberată pe trecerea de pietoni

Accidentul petrecut joi, 13 ianuarie, a îndurerat o țară întreagă, iar tatăl Raisei și-a găsit puterea de a-și striga durerea. În urmă cu câteva ore, acesta a povestit drama de a-și privi copilul, în timp ce i se scurgeau ultimele minute din viață. Bărbatul îndurerat acuză reprezentanții Poliției pentru modul brutal în care i-au tratat pe el și pe Raisa, în timp ce i-au oferit protecție polițistului vinovat de tragedie.

Cum a aflat de teribilul accident

Tatăl Raisei a povestit cum a fost anunțat că fetița sa a fost victima unui accident, la o distanță extrem de mică de casă. Potrivit acestuia, familia a fost înștiințată printr-un telefon de tragedie, însă niciunul dintre părinți nu s-a gândit la ce e mai rău. Ajuns la fața locului, bărbatul a aflat că șansele de supraviețuire ale copilei sale sunt minime.

„Vestea am primit-o telefonic de la cei care erau acolo la faţa locului. Ne-au sunat, eram acasă ajunsesem de la serviciu şi ne-au spus că fata a avut accident, a dat maşina peste ea.

De la noi de acasă până la accident este vorba despre un minut şi am crezut că e vorba de un accident mic. Din păcate, nu a fost un accident mic. Când am ajuns acolo toţi doctorii erau reținuti. Am întrebat ce se întâmplă, care sunt şansele? La un moment dat un doctor mi-a zis că şansele sunt minime”, a povestit tatăl Raisei, în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea Sinteza Zilei, difuzată la Antena3.

Întrebat dacă a fost căutat de polițistul vinovat după tragedie, bărbatul a explicat că nu s-a întâmplat așa ceva, reamintindu-și modul în care tânărul i-a lovit copilul cu piciorul.

„Nu m-a căutat. Probabil dacă o făcea era altceva. În afara faptului că a dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine. Măcar să se aplece să pună mână, să pună haina să o acopere. Toţi poliţiştii dacă v-ați uitat pe maşini scrie siguranță şi încredere”, a explicat acesta.

„Putea să pună o haină peste ea”

Bărbatul face acuzații grave cu privire la brutalitatea cu care micuța, care zăcea pe asfaltul rece, a fost ignorată de polițiști, în timp ce colegului vinovat de producerea tragediei I s-a dat o haină pentru a-l proteja de frig. Mai mult, acesta a povestit că atunci când i-a intrebat de starea fetiței, oamenii legii i-au întors spatele.

„Colegii polițistului l-au protejat şi mie mi-au întors spatele. Poliţiştii spun că i-au adus haina ca să nu îi fie frig şi e ceva normal, ok, dar copilului meu nu putea să pună o haină? A dat cu piciorul aşa. Putea să pună frumos o haină peste să îi fie şi ei călduț. (…)”, a explicat acesta.

Întrebat dacă l-ar fi iertat, dacă și-ar fi exprimat regretul, tatăl Raisei a răspuns afirmativ, însă avertizează că moartea fiicei sale nu va rămâne nepedepsită.

„Probabil că da, e şi el tot om, nu ştiu. Dar trebuie să se gândească că va plăti, să nu se gândească cumva că nu va plăti. Având în vedere că trăim în România şi șpăgile sunt la toate colțurile şi nu mă refer în piaţă o șpagă din aia să iei un cântar, mă refer tot la poliţie. Părinţii lui sunt în poliţie.

Mă întreb cum a ajuns el în Poliţie dacă nu are scoală de poliţie făcută? Eu sunt un biet angajat pe șantier şi nu mă angajează. Eu vreau să răspundă cei care l-au angajat”, a transmis bărbatul îndurerat.

Mesaj pentru polițistul care i-a ucis copilul

Tatăl Raisei și-a exprimat dorința de a face dreptate în numele fetiței sale. Acesta trage un semnal de alarmă privind modul de angajare al persoanelor nepregătite pentru această funcție. În plus, bărbatul a transmis că în urma primelor investigații, s-a descoperit că bărbatul nu a schițat nicio acțiune de frânare, piciorul apăsând exclusive pedala de accelerație.

„Eu vreau să răspundă şi cei care i-au dat maşina pe mână. Aş vrea să îl întreb pe domnul poliţist pentru că va avea şi el copii şi va suferi la fel ca şi noi, pentru că Dumnezeu are grijă. Nu pleci de pe acest pământ fără să plătești. Eu date foarte multe nu am.

Este cumnatul meu care se ocupă de caz. Avocatul nostru care se ocupă de caz spune că nici măcar nu a avut piciorul pe frână. A avut piciorul pe accelerație şi atât. Nu cred că era cu ochii în telefon. Acum, nu ştiu, poate ei au pregătire şi pot sta cu telefonul în mână şi la 130 pe oră.

Noi, oamenii de rând nu putem face aşa că ne dă amendă. În Bucureşti ştiu că sunt porțiuni în care se circulă cu 50 cu 40, nu cu 130. Eu dacă aş fi rulat cu 130 era rău. Cum facem, adică cum poate el face asta? Cum răspunde el la întrebarea asta?”, a afirmat tatăl.

Cu privire la încrederea pe care cetățenii trebuie să le-o acorde polițiștilor, tatăl Raisei se arată foarte reținut, mai ales după ce a trecut prin această experiență dureroasă, în urma căreia a realizat că polițiștii nu asigură niciun fel de protecție: „ Feriți-vă că ei nu ne păzesc, din păcate, pentru că trăim în România. Feriți-vă de ei”, a transmis acesta.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI