Țările care te plătesc să te duci acolo, în vacanță. Află și tu cum să faci economie la banii de concediu
Restricțiile de circulație care sunt impuse de majoritatea statelor lumii în scopul limitării răspândirii pandemiei de coronavirus au determinat unele state să ofere stimulente turiștilor care vor să le viziteze orașele.
Ce țări te plătesc ca să te duci în vacanță
Conform publicației Insider, orașul evețian Geneva oferă bani în numele turismului. Astfel, atunci când vizitatorii fac o rezervare pentru cel puțin două nopți la un hotel din Geneva, ei vor primi automat un voucher ce poate folosit pentru a lua masa, a comand băuturi sau a explora orașul.
Voucherul, care este denumit Geneva Gift Card, valorează 109 dolari (93 de euro) și poate fi folosit în mai multe locuri din oraș, printre care și peste 60 de hoteluri, 15 excursii și în jur de 80 de restaurante, conform biroului pentru turism al orașului elvețian.
De asemenea, printre locațiile care acceptă voucherul se numără și restaurante Michelin, și un tur care explorează industria de ciocolată a Elveției. Vizitatorii sunt eligibili pentru un astfel de voucher per cameră închiriată, el putând fi ridicat în momentul cazării la hotel, iar cardul cadou poate fi utilizat până la 31 decembrie a acestui an.
În luna iunie, Elveția a ridicat restricțiile legate de călătorie pentru vizitatorii din Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta , Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia.
Ce stimulente oferă italienii din Sicilia
Dar turiştii care vin din ţări cu risc ridicat de infecţie cu COVID-19 sunt obligaţi să intre în carantină timp de 10 zile la sosire.
Cu toate că călătoriile internaţionale neesenţiale nu sunt recomandate de Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, unele ţări şi oraşe care sunt disperate de turişti au lansat stimulente similare cu cardul cadou gratuit de la Geneva.
Spre exemplu, italienii din Sicilia s-au oferit să plătească jumătate din costurile de zbor ale turiştilor, dar şi o treime din costurile hotelului dacă au planificat o vizită pentru mai târziu în an.
De asemenea, asociaţiile hoteliere din zonele turistice populare din Mexic, inclusiv Cancun şi Riviera Maya, au lansat anterior o campanie de „reactivare a destinaţiei” pentru a-și atrage turişti mai târziu în an. Această campanie a inclus stimulente precum nopţile de hotel gratuite pentru fiecare două nopţi plătite de oaspeţi, dar şi 20% din biletele pentru activităţi ca parcuri tematice, terenuri de golf, dar şi spa-uri.