Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: cum vede păstrarea în funcție a lui Lăzăr

Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: cum vede păstrarea în funcție a lui Lăzăr

Tăriceanu vrea să te facă să uiți că a dat 50.000 de dolari pentru o poză cu vicepreședintele SUA. Din acest motiv, a iscat un nou conflict cu președintele României.

Coaliția PSD-ALDE îl atacă pe Iohannis din toate fronturile. Când Dragnea își manifestă veninul la Antena 3, Tăriceanu merge la România TV sau invers. De ceva timp, a intrat și Digi 24 în rocadă. Cele mai recente atacuri la adresa președinției din România au fost promovate cu entuziasm de către Călin Popescu Tăriceanu, printr-o intevenție de scurtă durată la unul dintre cele mai populare posturi TV ale momentului, și-a exprimat oful.

Partea ciudată este că nici măcar nu a fost Iohannis în centrul atacurilor virtuale. Totul pleacă de la Augustin Lazăr și de la faptul că președintele țării refuză să-l dea jos din funcție. Această retorică vine la aproximativ o săptămână după ce a ieșit la iveală că actualul procuror șef al României a chinuit cel puțin un deținut politic în vremea comunismului, din poziția de procuror la Aiud.

În opinia președintelui Senatului, Iohannis îl cam ”ține în brațe” pe Lazăr în această perioadă. Augustin Lazăr este caracterizat ca ”un zelot al regimului comunist”. Acele apelative au fost folosit pentru că ”i-a refuzat în repetate rânduri eliberarea lui Iulius Filip, în contextul în care legea îi permitea.”

Tăriceanu este convins că Iohannis nu are nicio scuză pentru menținerea lui August Lazăr la conducerea Parchetului General. ”Președintele are o serioasă problemă de credibilitate când vorbește de independența justiției, cum poate să îl lase pe procurorul general care a participat la represiunea disidenților. Pun în discuție autoritatea morală a președintelui (…) atâta timp cât îl ține în brațe pe Augustin Lazăr”, a spus Tăriceanu.

Mai mult decât atât, atrage atenția asupra faptului că tot acest război televizat pentru îmbunătățirea condițiilor din Justiție este doar o formă de campanie electorală. Oare ”pare corect să participăm la un spectacol mediatic”, întreabă retoric Tăriceanu.

Concluzia, în opinia liderului ALDE, este una cât se poate de simplă. Președintele României ”trebuie să îl revoce pe Augustin Lazăr”, pentru că altfel ” degeaba discutăm despre justiție corectă”, subliniind că i se ”pare rău de tot pentru România să avem astfel de personaje cheie în justiție”, a afirmat Tăriceanu. ”El nu a fost un personaj pasiv, el era un zelos al regimului, asta e problema pe care o văd, […] a semnat niște hârtii vitale pentru un om”, a concis oficialul.