Țara unde mașinile poluează mai puțin decât casele. Ce a decis să facă Guvernul

de: Anca Lupescu
26 08. 2021

Există o țară în Europa unde casele sunt mai dăunătoare pentru mediu decât mașinile. Guvernul a găsit o soluție pentru a diminua problema.

Casele, o problemă mai mare pentru mediu decât mașinile

O țară din Europa are casele mai poluante decât mașinile. Locuințele produc mai multe emisii de carbon decât mijloacele de deplasare personală.

Guvernul este dispus să dea bani pentru transformarea caselor, însă există și voci care se opun acestei soluții.

Casele din Marea Britanie și Irlanda de Nord fac mai mult rău mediului decât mașinii, ele producând mai multe emisii de carobn, se arată într-un studiu.

Regatul Unit are 25 de milioane de case ce produc 58,5 milioane de tone de dioxid de carbon anual, în timp ce cele 27 de milioane de mașini emit pe an 56 de milioane de tone de carbon.

Totul se întâmplă din cauza izolației prost făcute și a sistemelor de încălzire pe gaz, lucru care duce la pierderea căldurii din locuințe.

”Pentru prea mult timp, impactul locuințelor asupra schimbărilor climatice a fost trecut cu vederea. În timp ce am devenit mai conștienți de vehiculele cu care călătorim, de cât reciclăm și de ceea ce mâncăm, aceste noi numere uluitoare trebuie să ne facă acum să recunoaște rolul extrem de important pe care-l joacă și casele noaste.

Dacă nu începem să facem un progres serios în reducerea amprentei de carbon pe care o au casele noastre nu vom atinge obiectivul impus de guvern de zero-net până în anul 2050”, a spus Kate Henderson, director executiv la National Housing Federation.

Oamenii nu cred că energia folosită în casele lor are un mare impact asupra mediului

Oamenii nu vor să investească pentru a își schimba casele. Peste unul din patru proprietari nu plănuiesc să investească pentru a rezolva problema aceasta.

Alte studii recenta spun că 60% dintre proprietarii de case nu cred că energia utilizată în casa lor are un impact prea mare asupra emisiilor de carbon.

Presa britanică a scris că boilerele pe gaz vor fi interzise în cel mult 14 ani, pentru a reduce impactul țării privind schimbarea climatică.

Se pare că premierul Boris Johnson s-ar fi răzgândit după ce ideea a fost criticat de conservatori, spunând că schimbarea ar implica costuri imense.

În plus, deși vor fi interzise până în 2025, boilerele pe gaz sunt greu de demontat și procesul pentru dezinstalarea din aproximativ 25 de milioane de case va lua măcar 10 ani.

Astfel, noul termen de interzicere a boilerelor tradiționale este din 2033.