04 ian. 2024 | 17:34

Țara în care oamenii nu vor mai putea intra liberi pe internet. Milioane de români merg acolo în fiecare an

News
Țara în care oamenii nu vor mai putea intra liberi pe internet. Milioane de români merg acolo în fiecare an
Țara în care poți intra pe internet doar cu buletinul

Președintele unei țări din Europa a propus o lege la început de 2024 prin care oamenii nu vor mai putea intra oricând pe internet. Care este țara și ce condiții trebuie să îndeplinească atât locuitorii țării, cât și turiștii, aflați în rândurile următoare.

Țara din Europa unde oamenii pot intra pe internet doar cu buletinul

Toți locuitorii țării, printre care și autoritățile, au rămas șocați când au aflat propunerea președintelui de a naviga pe internet doar prin prezentarea documentelor de identitate.

Propunerea a fost făcută chiar în Anul Nou, în timpul unui curs festiv, motiv pentru care mulți au fost surprinși și au fost generate o serie de reacții controversate cu privire la modul în care aceasta ar putea afecta „viața digitală” a oamenilor.

Inițiativa a fost luată de către președintele Italiei, Sergio Matarella. Scopul acestei idei este de a contracara anonimatul pe internet, mai ales pe rețelele de socializare și să reglementeze mai strict activitatea online.

În timpul discursului de Anul Nou, președintele a susținut că este importantă o lege care să aducă transparență în spațiul virtual. Desigur, propunerea a stârnit reacții din partea parlamentarilor. Măsura ar putea fi aplicată și turiștilor.

Citește și: Românii, victimele unei noi fraude online. Ce să faci dacă primești SMS cu textul ”Ai un colet”, polițiștii trag un semnal de alarmă

Măsura propusă de Sergio Matarella ar trebui să creeze un cadru legal prin care utilizatorii să fie identificați cu ajutorul documentelor de identitate. Deocamdată nu este nimic stabilit concret, detalii cu privire la implementarea acestei legi sunt așteptate să fie dezvăluite în viitor.

Țara care a interzis TikTok-ul pentru că tulbură „armonia socială”

SUA, Marea Britanie și Noua Zeelandă sunt țările care au interzis folosirea aplicației pe dispozitivele guvernamentale. În luna noiembrie a anului trecut, Nepalul a interzis navigarea pe TikTok deoarece „perturbă armonia socială”.

Anunțul a fost făcut de către ministrul de externe al țării, Narayan Prakash Saud. Oficialul a explicat că guvernul a cerut companiilor să se înregistreze și să deschidă un birou de legătură în Nepal, să plătească taxe și să respecte legile și reglementările țării, pentru a responsabiliza platformele de social media.

„Guvernul a decis să interzică TikTok, deoarece era necesar să reglementeze utilizarea platformei de socializare care perturba armonia socială, bunăvoința și fluxul de materiale indecente.

După o lungă discuție despre cum să controlăm tendința de a răspândi dizarmonia, dezordinea și haosul în societate… s-a ajuns la un consens între toate partidele politice, inclusiv între partidul de guvernământ și opoziție”, a spus prim ministrul nepalez, potrivit CNN.

Citește și: Studiul care arată că statul pe rețelele sociale poate provoca boli. Pericolul e mai mare la cei care stau peste 2 ore pe zi pe internet