Țara din Europa care nu va mai avea mere și pere. Toate stocurile se vor termina în curând
Criza alimentară capătă proporții. Țara din Europa care nu va mai avea mere și pere. În curând, toate stocurile se vor termina, iar producătorii principali nu au perspective pozitive privind viitorul. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce un magazin celebru a transmis că raționalizează mărfurile.
Țara din Europa care nu va mai avea mere și pere
Merele și perele se numără, probabil, printre cele mai solicitate fructe de pe piață, cunoscute fiind pentru beneficiile pe care le au asupra organismului uman. Există o țară în Europa care se confruntă cu o criză de amploare în domeniul alimentar. Potrivit unui anunț făcut public recent, este posibil ca în scurtă vreme să rămână fără mere și pere.
Marea Britanie se confruntă cu o penurie de mere și pere nepreconizată. Recolta scăzută din Almeria atât la capitolul fructe, cât și la capitolul legume a determinat producătorii să își pună semne de întrebare privind asigurarea cererii de pe piață. Potrivit acestora, va fi imposibil să fie suplimentată cantitatea necesară de mere și pere în următoarele luni.
„Planul inițial era să se planteze 480.000 de meri și peri, adică 48% din ceea ce trebuia să se cultive în țară. În final au ajuns să fie plantați doar 330.000 de pomi, pentru că prețurile plătite de supermarketuri sunt nesustenabile. Viitorul culturilor de mere și pere în Marea Britanie este sub un semn mare de întrebare”, a declarat Ali Capper, directorul Asociației Britanice de Mere și Pere, care acoperă 80% din producție.
În Marea Britanie există o cerere ridicată pentru produsele spaniole, însă mai nou companiile nu mai vor să vândă în regat, preferând să încheie tranzacțiile cu statele Uniunii Europene. Reprezentanții Guvernului au încercat să calmeze populația, oferind asigurări că „lanțul de aprovizionare cu alimente este foarte puternic”.
Ce se întâmplă cu aprovizionarea cu fructe și legume
Există mai multe motive pentru care Marea Britanie nu poate garanta aprovizionarea corespunzătoare cu fructe, dar și cu legume. Veniturile muncitorilor din sector sunt foarte mici, astfel încât nu mulți sunt cei care doresc să cultive mere, pere sau alte produse. De menționat că prețurile la energie, transport și ambalare au crescut cu 23% în ultimele luni.
Majoritatea vocilor din spațiul public consideră că Brexitul este principalul motiv pentru care criza din comerț a luat amploare. Costurile mari de producție indică faptul că, în viitor, fenomenul aprovizionării precare se va agrava.
Citește și: Escrocheria uriașă cu fructele și legumele vândute la porțile țăranilor. Mare atenție când le cumperi
În altă ordine de idei, un lanț de magazine celebru a anunțat că va raționaliza fructele și legumele. Este vorba despre Tesco. Clienții care vor să cumpere produse de la unitățile comerciale cu pricina trebuie să se rezume la câte trei bucăți de ardei de persoană, trei castraveți și trei roșii.