Țara din Europa care ia măsuri draconice pentru a economisi gazele. Ce reguli s-au stabilit
Țara din Europa care ia măsuri draconice pentru a economisi gazele! Nu trece o săptămână fără avertismente cu privire la creșterea prețului la gaze. Anunțul era fără apeluri pentru a economisi energie în orice mod posibil. Dar acum companiile germane se pregătesc de scăderea consumului. Majoritatea depind în mare măsură de acest combustibil fosil, și se anunță o penurie iminentă. Recent, guvernul federal a anunțat ce reguli s-au stabilit, la nivel național.
Germania, țara din Europa care ia măsuri draconice pentru a economisi gazele
Recent, Ola Källenius, șeful Mercedes-Benz a anunțat că firma se pregătește să își reducă consumul de gaze naturale în Germania cu până la 50%. „Suntem în măsură să punem în aplicare aceste măsuri în acest an”, a declarat CEO-ul într-o convorbire cu investitorii.
Ccompania poate înlocui eventualele deficite de aprovizionare cu gaz cu energie verde din surse de energie regenerabilă. Constructorul auto intenționează, de asemenea, să își reducă consumul global de energie și, în cel mai rău caz, să înlocuiască gazul cu petrol. Mercedes-Benz și-a redus deja consumul de gaz cu o zecime până în prezent, a calculat Källenius, conform publicației DW.
Există în acest moment, în Germania, o incertitudine legată de aprovizionarea cu gaz din cauza războiului din Ucraina. Cu toate acestea, cererea de gaz în industria auto din Germania este relativ modestă. Acest lucru este valabil mai ales în comparație cu industria chimică, siderurgică, a sticlei și a hârtiei care, împreună cu producătorii de aluminiu, sunt cei mai mari consumatori industriali de gaz din Germania.
UE a ajuns la un acord pentru ca statele membre să reducă în mod voluntar consumul de gaze cu 15% din august până în martie. Povara va cădea în mod inegal, având în vedere că unele țări sunt mai dependente decât altele de gazul rusesc.
Dar, dincolo de ceea ce conține textul, analiștii spun că țările care nu au ținut cont de avertismentele privind dependența de Rusia, în special Germania, vor trebui să depună multe eforturi dacă vor să păstreze unitatea europeană în această privință.
Noi măsuri de reducere a consumului de gaze naturale
Germania, țara din Europa care ia măsuri draconice, a anunțat că va reduce consumul de gaze și va stoca cât mai mult gaz natural posibil, inclusiv o utilizare sporită a centralelor electrice pe cărbune.
„Vom reduce consumul de gaze în sectorul energiei electrice și în industrie și vom impulsiona umplerea instalațiilor de stocare. În funcție de situație, vom lua măsuri suplimentare.
Securitatea aprovizionării este în prezent garantată, dar situația este gravă.”, a declarat ministrul german al economiei și climei, Robert Habeck, într-un comunicat, care prezintă un nou „set de instrumente” pentru a face față situației de urgență.
Anunțul vine în contextul în care Rusia taie livrările de gaze către mai multe țări din UE. Germania va utiliza mai puțin gaz pentru producerea de electricitate, înlocuindu-l cu energie produsă de centralele pe cărbune.
„Asta înseamnă, criză, ca să fiu sincer. Avem nevoie de mai multe centrale electrice pe cărbune pentru o perioadă de tranziție.
Este aproape necesar în această situație pentru a reduce consumul de gaz”, a precizat Habeck, de la Verzi.
Centralele pe cărbune existente vor fi modernizate pentru a compensa temporar scăderea producției de energie de la centralele pe gaz. Alte măsuri includ un „model de licitație a gazelor” pentru a încuraja industriile să economisească gazul.
Sistemul, care urmează să fie lansat în această vară, va recompensa companiile care reduc consumul de gaz în situații de blocaj. Compania rusă Gazprom a anunțat o reducere a livrărilor de gaze prin conducta Nord Stream la 67 de milioane de metri cubi pe zi, de la 167 de milioane de metri cubi pe zi.