Țara care schimbă uniformele stewardeselor. Surpriză: ce vor purta în picioare

Când ne gândim la stewardese, ne vin în minte uniformele impecabile, părul strâns în coc, tocurile cui și eșarfa pusă la gât. Ei bine, de acum încolo, de fiecare dată când vei zbura cu avionul, stewardesele vor arăta cu totul diferit. O țară aflată la granița cu România le-a schimbat ținuta.

O țară aflată la granița cu România schimbă uniformele stewardeselor

O companie aeriană s-a gândit că este cazul ca uniforma personalului care are grijă de pasageri în timpul zborului să fie mult mai lejeră, nu sobră ca până acum. Astfel, înșoțitoarele de zbor au înlocuit pantofii înalți și fustele creion cu ținute total diferite.

Ce prevede noul dress-code

Personalul unei companii aeriene din Ucraina a spus adio tocurilor şi fustelor creion. Stewardesele au acum un nou dress-code. Acestea trebuie să poarte ţinute lejere. Decizia companiei a fost salutată de personalul de zbor. Potrivit SkyUp, în caz de aterizare forțată sau de evacuare, echipajul nici nu ar fi putut să se miște în uniformele de până acum.

Noua ținută este viu colorată

Noua uniformă SkyUp pentru persoane de sex feminin este viu colorată. Aceasta este alcătuită dintr-un costum portocaliu lejer cu pantaloni şi eşarfă de mătase, realizate de mărci ucrainiene. Și surpriză! Tocurile cui au fost înlocuite cu pantofi sport albi. De asemenea, cămăşile urmează să fie înlocuite cu tricouri albe.

„Pantofii cu toc arată frumos, nu contest, dar picioarele au de suferit şi se umflă până la încheierea zborului. Pantofii sport sunt foarte frumoşi”, a declarat Alexandrina Denysenko, o însoţitoare de zbor cu şapte ani experienţă.

„Dacă, Doamne fereşte, un echipaj trebuie să efectueze o aterizare în apă şi o evacuare, tocurile pot deteriora scara şi nu ar fi foarte confortabil să înoţi în fustă”, a completat ea.

Însoțitoarele de zbor nu mai trebuie să poarte părul strâns

Compania aeriană SkyUp din Ucraina a declarat că a analizat serios istoria uniformelor însoţitorilor de zbor. Astfel, a ajuns la concluzia că mai bine renunță la elementele descrise drept „conservatoare” din ţinuta personalului.

O altă regulă nouă prevede ca părul lung să nu mai fie purtat strâns în coc sau în coadă.

„Am constatat că, în pofida faptului că imaginea unei însoţitoare de zbor este foarte romanţată, această slujbă necesită multă pregătire fizică”, a declarat directoarea departamentului de marketing din cadrul companiei SkyUp Airlines, Marianna Grygorash.

Compania aeriană anunță uniforme noi și pentru bărbați

Compania intenţionează, de asemenea, să lanseze o uniformă nouă și pentru stewarzi. Un costum lejer va lua locul vestei, iar un tricou va fi purtat în loc de cămaşă, în combinaţie cu pantofi sport negri.

„Dacă întreaga lume şi toate „fashionistele” poartă pantofi sport, de ce să nu-i aducem în aviaţie?”, se întreabă o altă însoţitoare de zbor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI