Țara care sărbătorește adulterul cu un festival. Ce pățesc cei care înșală de 7 ori

de: Ana Chivu
07 12. 2020

Deși pare greu de crezut, într-o țară adulterul nu e de condamnat, ci e chiar sărbătorit cu mare fast. Ce se întâmplă cu cei care sunt infideli de șapte ori la rând? Ce spune tradiția locului și cum se desfășoară festivalul bizar?

Adulterul e sărbătorit cu mare fast într-o țară

De cele mai multe ori adulterul a sfârșit mariaje lungi, e una din condițiile puse de parteneri când se înhamă la un drum lung împreună și e una din regulile morale pe care le au aceștia, dar nu peste tot. Normalitatea nu și-a făcut casă în Indonezia, unde infidelitatea e sărbătorită. Legenda locului spune că cei care înșală de șapte ori la rând chiar sunt norocoși. Cuplurile își dădeau întâlnire pentru a întreține relații intime lângă un altar la poalele muntelui Kemukus, de lângă satul Solo, din Java. Acest detaliu era foarte important în cadrul ritualului vechi de secole, unde și acum se sărbătorește infidelitatea.

În timpul festivalului este permis să calci strâmb, dar nici atunci nu o poți face oricum. Obiceiul arată că soarta le va surâde celor care-și păstrează același amant de șapte ori. Regula constă în relațiile intime pe care trebuie să le aibă partenerii cu aceeași terță persoană de șapte ori, asta presupunând că cei doi trebuie să mențină o legătură pentru a nu rata nicio întâlnire. Festivalul este cunoscut sub numele de Pon, iar acțiunile trebuie să se petreacă la altarul unde se află rămășițele unui prinț din secolul al XVI-lea pe nume Panderan Samudro.

Fagment din Codul Penal

„Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a soțului nevinovat. Soțul nevinovat poate cere oricând încetarea urmăririi penale sau a procesului penal, iar după rămânerea definitivă a hotărârii, încetarea executării pedepsei. Proba adulterului se poate face numai prin procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante sau prin scrisori care emană de la soțul vinovat. Jurisprudență Urmărirea sau procesul penal încetează și în caz de moarte a soțului care a făcut plângerea, precum și în caz de anulare a căsătoriei soțului vinovat. Urmărirea penală nu poate începe dacă fapta a fost comisă după îndemnul sau încurajarea celuilalt soț, sau dacă viața conjugală era întreruptă în fapt și soții trăiau despărțiți. Dispozițiile art. 27 nu sunt aplicabile” (Sursa: lege5.ro)

  • Altă perspectivă – Ce spune Biblia

„În Biblie, adulterul se referă în general la relaţii sexuale intenţionate, comise de o persoană căsătorită – fie bărbat, fie femeie – cu altcineva decât partenerul conjugal (Iov 24:15; Proverbele 30:20). Adulterul este un lucru pe care Dumnezeu îl detestă. În Israelul antic, pedeapsa pentru adulter era moartea (Leviticul 18:20, 22, 29). În plus, Isus şi-a învăţat discipolii să nu comită adulter (Matei 5:27, 28; Luca 18:18-20).”