Țara care interzice blugii mulați și părul lung. Cine încalcă noua regulă devine „dușman al poporului”

Țara care interzice blugii mulați și părul lung. Cine încalcă noua regulă devine „dușman al poporului”
Tara care interzice blugii mulati si parul lung Cine incalca noua regula devine dusman al poporului

O țară se teme de blugii strâmți și tunsoarea cu chică, pe care vrea să le interzică sub motivația că sunt considerați dușmani ai poporului.

Țara care interzice blugii mulați și părul lung

Este vorba despre Coreea de Nord, care vrea să interzică purtarea blugilor skinny, dar și a tunsorii cu părul lung la spate la bărbați.

Un ziar administrat de stat a avertizat joi că este nevoie de mai multe acțiuni pentru a combate „invazia unui stil de viață capitalist” din Occidentul „exotic și decadent”.

Totul se întâmplă după ce dictatorul Kim Jong-un a întărit legile în decembrie, astfel încât infractorii care recidivează în mod constant- inclusiv cei cu păr vopsit și piercing-uri – ar putea fi trimiși în lagăre de muncă.

„Istoria ne învață o lecție crucială că o țară poate deveni vulnerabilă și, eventual, se poate prăbuși ca un zid, indiferent de puterea sa economică și militară, dacă nu respectăm stilul de viață”. 

Ziarul i-a avertizat în special pe tineri împotriva urmării „stilului de viață exotic și decadent” al capitalismului, relatează agenția de știri Yon Hap.

„Trebuie să fim atenți chiar și la cel mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm pentru a scăpa de el”, a adăugat acesta.

În decembrie anul trecut, Coreea de Nord a înăsprit pedepsele pentruu cei care dețin sau postează videoclipuri realizate în Coreea de Sud.

Ca parte a represiunii, liderul a interzis, de asemenea, părul „non-socialist”, asta în timp ce părul vopsit era de asemenea interzis.

Vopseaua și părul lung la bărbați, pedepsite

Localnicii care și-au vopsit părul verde inspirat de Billie Eilish, ar fi fost forțați să meargă la coafor pentru scăpa de vopsea. Ca parte a legilor draconice, bărbații și femeile trebuie să aibă una dintre cele 15 tunsori alternative – dar foarte asemănătoare, scrie metro.co.uk.

Liga provincială a tineretului a emis recent un ordin privind coafurile și îmbrăcămintea „adecvate”, potrivit Daily NK.

Documentul spune că vopsitul sau coafurile neautorizate sunt „comportament antisocialist” și fac parte din „vântul capitalismului”.

De asemenea, sunt scoase în afara legii îmbrăcămintea în stil occidental, cum ar fi blugii rupți sau skinny, tricourile cu slogan și piercingurile pentru nas și buze.

Coreea de Nord este una dintre cele nouă țări din lume care posedă arme nucleare. Analiștii cred că statul are mai mult de 60 de rachete nucleare, dar îi lipsește un sistem sofisticat de livrare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI