Țara care închide barurile și cluburile de noapte. Sunt 90% dintre oameni vaccinați

Țara care închide barurile și cluburile de noapte. Sunt 90% dintre oameni vaccinați
Proprietarii de afaceri solicită guvernului reactivarea programului de șomaj pandemic

La finalul lunii octombrie Irlanda anunța că toate cluburile de noapte trebuie să fie dotate în totalitate cu bilete, conform noilor directive emise, anunțau oficialii guvernamentali reprezentanților din acest sector. În același timp erau emise liniile directoare pentru redeschiderea acestora, tot la finele lui octombrie. Numai că în urmă cu 24 de ore Irlanda a schimbat din nou liniile directoare, deși rata de vaccinare este de 90%.

O noua oră de închidere pentru pub-urile, cluburile de noapte și restaurantele din Irlanda

Cu o rată a vaccinării de 90%, Irlanda nu vrea să riște o creștere a numărului de noi infectări. Astfel că, după discuții la nivel guvernamental, s-a decis modificarea orei de închidere a pub-urilor, cluburilor de noapte și a restaurantelor.

Pub-urile, cluburile de noapte și restaurantele vor avea o nouă oră de închidere și își vor închide ușile la miezul nopții începând de joi, conform planurilor aprobate de cabinetul guvernului din Irlanda. Prin această măsură șocantă, guvernul reintroduce o interdicție de închidere la mai puțin de patru săptămâni după ce a ridicat ordinul de închidere de la ora 23.30.

Reacționând la această veste, Asociația restaurantelor din Irlanda solicită guvernului să declanșeze reactivarea programului CRSS (COVID Recovery Support Scheme) pentru sectorul hotelier afectat de scăderea afacerilor din cauza mesajelor contradictorii transmise de guvern.

„Decizia de reducere a contactelor sociale impune de-facto restricții asupra afacerilor din domeniul Ospitalității într-un moment critic pentru acest sector, în perioada premergătoare Crăciunului.

Sectorul Ospitalității dorește o întâlnire cu oficialii Guvernului pentru a discuta despre continuarea sprijinului salarial până la mijlocul anului 2022.”, a fost reacția directorului general Adrian Cummins.

Proprietarii de afaceri solicită guvernului reactivarea programului CRSS

Guvernul din Irlanda este presat să reintroducă indemnizația de șomaj pandemic, deoarece noile restricții îi vor face pe unii să rămână din nou fără loc de muncă. În cursul zilei de astăzi, Taoiseach Micheal Martin a declarat că nu se iau în considerare modificări pentru acest program, deoarece noile reguli nu ar trebui să afecteze statutul de angajat.

Ulterior, ministrul Heather Humphries a confirmat acest lucru și a declarat că nu există planuri de redeschidere a acestei linii de sprijin, deoarece ultimele reguli care vor intra în vigoare nu vor forța închiderea totală a localurilor. În urma anunțului, Grupul Independent Rural a cerut oficialilor să „restabilească complet toate schemele de sprijin pentru întreprinderi” în conformitate cu noile măsuri covid.

Mattie McGrath TD a descris decizia de a merge mai departe cu eliminarea treptată a a acestor indemnizații ca fiind „o lipsă totală de claritate și de planificare strategică din partea acestui guvern” și a declarat că aceasta va însemna că „irlandezii se vor simți ca și cum ar fi pe o perpetuă bandă rulantă a Zilei Cârtiței”, conform publicației IrishMirror.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI