Țara care a confirmat cazuri noi de coronavirus, după ce anunțase oficial că a scăpat de virus. Ce se întâmplă acum

de: Năstase Mirabela
17 06. 2020

Muntegru este țara care și-a pierdut statutul de stat liber de coronavirus din Europa, după ce două persoane care s-au întors din Bosnia și Herțegovina au fost diagnosticate cu coronavirus, anunță Sarajevo Times.

Munetengru a confirmat noi cazuri de coronavirus

Prima persoană a fost testată pozitiv cu coronavirus dumimică, iar autoritățile susțin că aceasta a intrat în autoizolare după ce a ajuns acasă și că există un risc scăzut ca ea să fi răspândit boala.

O a doua persoană, întoarsă din Bosnia și Herțegovina, a fost și ea diagnosticată luni cu coronavirus.

De la data de 1 iunie, Muntenegru a relaxat restricțiile la graniță, astfel că persoanelor care vin în țară din state cu mai puțin de 25 de cazuri active la suta de mii de locuitori, așa cum este Bosnia și Herțegovina, nu mai trebuie să stea în izolare sau în carantină.

Menționăm că Muntenegru a devenit primul stat fără coronavirus din România, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz de COVID-19, notează Agerpres. În Muntenegru, nu au mai fost înregistrare cazuri noi de contaminare timp de 20 de zile consecutiv. Autoritățile sanitare din țară afirmaseră anterior că epidemia va fi declarată încheiată când nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

De asemenea, Muntenegru a fost ultima țară din Europa care a confirmat existența unui caz de coronavirus la 17 martie. De atunci, în micul stat ex-iugoslav, cu 630.000 de locuitori, au fost confirmate 324 de cazuri de infectare, 315 vindecări și 9 decese. În cele 70 de zile de izolare, un număr de 1768 de perspane au fost amendate pentru încălcarea măsurilor de protecție și s-au plătit 106.000 de euro către organizații umanitare.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până astăzi, 17 iunie, pe în România au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 345 de cazuri noi, fiind cea mai mare creștere din ultimele 6 săptămâni.