Țara care a anunțat oficial că scapă de pandemie în primăvara lui 2022. Vestea serii în Europa

Țara care a anunțat oficial că scapă de pandemie în primăvara lui 2022. Vestea serii în Europa
Tara din Europa care ar scapa de pandemie in primavara lui 2022

Anunțul care a intrigat întreagul continent european. Ce țară din Uniunea Europeană a anunțat că pandemia de coronavirus se va sfârși în primăvara anului 2022. Este ceva incredibil. Ce spun autoritățile.

Ce stat european ar scăpa de pandemie în primăvara lui 2022

Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania, a dat vestea pe care toți nemții o așteptau cu entuziasm. Oficialul susține că statul german va scăpa de pandemia de coronavirus în primăvara anului viitor, adică 2022. Acesta susține că, în șase luni de zile, locuitorii Germaniei vor ajunge la o imunitate colectivă, atâta timp cât nu vor apărea alte variante ale virusului.

„Dacă nu vor apărea noi variante împotriva cărora vaccinurile din prezent nu oferă protecţie, ceea ce este foarte puţin probabil, vom putea ajunge la o imunitate colectivă în primăvară şi vom putea reveni la normalitate.

Întotdeauna se ajunge la o imunitate colectivă, problema este dacă aceasta se realizează prin vaccinare sau prin contaminare. Vaccinarea este calea cea mai sigură.”, a declarat Jean Spahn, exclusiv pentru ziarul Augsburger Allgemeine.

De asemenea, ministrul Sănătății din Germania avertizează populația că există o probabilitate mare ca persoanele care refuză să se vaccineze să ajungă, până la urmă, să contacteze virusul COVID-19.

Jean Spahn trage un semnal de alarmă, punând accent pe faptul că acest pericol nu trebuie subestimat, chiar dacă, în ultima perioadă, în Germania au scăzut cifrele privind numărul cazurilor pozitive de coronavirus, la nivel comunitar.

Ministrul Sănătății din Germania trage un semnal de alarmă pentru întreaga populație a lumii

În ultimele 24 de ore, în statul german au fost raportate 71 de decese asociate COVID-19, comparativ cu 83 de oameni care au pierdut lupta cu viața, cu o săptămână în urmă.

De asemenea, tot el a pus accent pe faptul că rata vaccinării anti-COVID a nemților este încă scăzută pentru a decreta o „zi a libertăţii” ca în alte ţări. Mai exact, statiscile arată că 63% dintre germani sunt vaccinaţi cu schema completă, iar 67% cu cel puţin o doză.

Guvernul din Germania depune eforturi imense pentru a convinge populația să se imunizeze împotriva coronavirusului, însă autoritățile germane susțin că se mai lovesc, și acum, cu refuzuri din partea cetățenilor.

„În aceeaşi perioadă a anului trecut am înregistrat de asemenea o ameliorare. Toamna şi iarna, când oamenii stau mai mult în spaţii închise, iar sistemul imunitar este mai slăbit, creşte şi riscul de infecţie.

Dacă nu am avea măsuri de precauţie, unităţile de terapie intensivă ar putea fi saturate din cauza numărului mare de persoane nevaccinate”, a completat ministrul Jean Spahn.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI