Tânărul care e plătit regeşte pentru a nu face nimic. Primeşte zeci de dolari pe oră şi e mereu angajat de cineva

de: Ștefan R. Apostol
07 09. 2022

Cum ar fi să nu muncești nici măcar o zi din viața ta, și să primești bani pentru asta? Vi se pare un vis, dar în realitate există tânărul care e plătit regeşte pentru a nu face nimic. Acesta, de origine japoneză, primeşte zeci de dolari pe oră şi e mereu angajat de cineva. Te-am făcut curios? Citește mai departe și afli cum se poate întâmpla așa ceva.

Cine este tânărul care e plătit regeşte pentru a nu face nimic?

Așa-zisul job pe care îl are Shoji Morimoto sună aproape prea bine ca să fie adevărat. În 2018, japonezul în vârstă de 37 de ani a postat un tweet în care își anunța disponibilitatea pentru angajare. Să ne înțelegem, nu în sensul convențional.

Morimoto nu oferea nimic mai mult decât companie mâncând, bând și dând răspunsuri simple, și totuși a fost angajat de 3.000 de ori de atunci. Oferta lui Morimoto de a „nu face nimic” nu pare a fi un motiv pentru a aștepta o plată în schimb.

În realitate, el îndeplinește sarcini și sunt doar sarcini foarte „ușoare”, spun cei de la Insider. Una ar fi aceea de a ține locul cuiva la coadă. Cea de a doua ar fi de a lua prânzul cu clienții.

În acest fel Morimoto ajută cu cele mai banale lucruri pentru un preț mic. Deși inițial Morimoto și-a oferit serviciile gratuit, accepta doar costurile de transport, mâncare și băutură. Ulterior a început să taxeze clienții pentru a elimina pierderile de timp.

Morimoto primeşte zeci de dolari pe oră şi e mereu angajat de cineva

Angajarea lui costă acum 96 de dolari, adică aproximativ 10.000 de yeni japonezi. El a fost contractat pentru sarcini serioase, de la însoțirea unui reclamant de divorț până la ascultarea mărturisirii unui criminal.

Dar și pentru sarcini mai ușoare, inclusiv plimbări și pozat pentru fotografii. Morimoto pur și simplu ascultă, dar nu oferă mai mult.

„Nu sunt un prieten sau o cunoștință [pentru client]. Sunt lipsit de lucrurile supărătoare care însoțesc relațiile. Dar pot ușura sentimentul de singurătate al oamenilor.

Poate că este ceva de genul ăsta pentru mine.”, declară Morimoto pentru ziarul Mainichi Shimbun.

După ce a absolvit facultatea de fizică la Universitatea din Osaka, Morimoto a obținut un loc de muncă în domeniul editorial. Ulterior s-a simțit neîmplinit, mai ales că șeful său i-a spus odată: „Nu contează dacă ești aici sau nu”.

Cu ceva timp înainte de a deveni „persoană de închiriat”, a dat peste opera filosofului german Nietzsche, povesteșet tânărul japonez. Nietzsche l-a determinat să își reevalueze viața. Să-și pună întrebări despre ce rost are să continue să se lase prins în cursa de șoareci?

Multe dintre solicitări vin de la femei tinere

Multe dintre solicitările sale vin de la femei tinere cărora le este frică să iasă singure noaptea, a declarat Morimoto într-un interviu acordat în 2019. Altele ar putea veni, de asemenea, de la bărbați care doresc un însoțitor pentru activități pe care se simt timizi să le facă singuri, cum ar fi vizitarea unui magazin.

Morimoto are acum aproximativ 270.000 de urmăritori pe Twitter. Tweetul său original din 2018 a primit peste 50.000 de like-uri și a fost redistribuit de aproape 21.000 de ori.

Pe contul său, el împărtășește în mod regulat acoperirea mediatică și admirația pe care o primește de la utilizatori din întreaga lume și detalii despre sarcinile pe care le-a îndeplinit recent.

Se pare că lumea pur și simplu nu se mai satură de Morimoto. A fost subiectul unui film documentar care a fost difuzat anul trecut la Tokyo TV, a scris trei cărți și a fost creată o versiune manga a sa.

Pentru Morimoto, care locuiește în Kobunji împreună cu soția și copilul său, viața lui s-a schimbat complet, și „Este ca un vis„, spune japonezul.