Tânără ucisă după ce a folosit aplicația de ridesharing. Ce pedeapsă a primit șoferul

Tânără ucisă după ce a folosit aplicația de ridesharing

O tânără din China a fost jefuită și ucisă după ce a folosit o aplicație de ridesharing. Ce pedeapsă a primit șoferul?

Tânără ucisă după ce a folosit aplicația de ridesharing

Zhong Yuan, un chinez în vârstă de 28 de ani, a început să își jefuiască pasagerii din 23 august 2018. Două zile mai târziu, a primit o comandă, prin intermediul aplicației Didi, pentru a o prelua pe Zhao, o tânără de 19 ani. După ce fata s-a urcat în mașină, Zhong Yuan a încercat să o convingă să renunțe la comandă și să continue cursa până într-un oraș dintr-o zonă de munte, aflat în regiunea Zhejiang.

Tânără ucisă după ce a folosit aplicația de ridesharing. Ce pedeapsă a primit șoferul
Zhong Yuan, un chinez în vârstă de 28 de ani, a început să își jefuiască pasagerii din 23 august 2018

Tânără a refuzat, iar bărbatul, furios, a atacat-o cu un cuțit, rănind-o la mână. După ce a legat-o cu bandă adezivă, atacatorul s-a folosit de carduri și tehnologia de la îndemână pentru a transfera peste 1000 de dolari în contul său. Zhong și-a continuat drumul, după ce a violat-o pe tânără pe bancheta din spate, ulterior luându-i viața. Șoferul a aruncat trupul tinerei de pe o stâncă și a fugit de la locul crimei.

Ce pedeapsă a primit șoferul

Chinezul a fost prins câteva zile mai târziu, în data de 27 august 2018. În noembrie, a fost închis pentru crimă, viol și jaf. În data de 1 februarie 2019, el a fost condamnat la moarte și a fost executat vineri.  Platforma de ridesharing, care în anul tragediei era cea mai folosită din China, și-a cerut scuze și și-a asumat responsabilitatea pentru cele întâmplate. Din data de 27 august 2018, firma și-a suspendat apoi serviciul de carpooling, adică folosirea unei mașini de către mai mulți pasageri care merg în aceeași direcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI