Pacientă Covid-19, condamnată la închisoare după ce a încercat să-și ascundă simptomele. Cum a fost descoperită

Pacientă Covid-19, condamnată la închisoare după ce a încercat să-și ascundă simptomele. Cum a fost descoperită
Femeie, condamnata la inchisoare după ce și-a ascuns boala

O femeie, în vârstă de 37 de ani, a primit o pedeapsă aspră după ce a încălcat măsurile de protecție împotriva transmiterii noului coronavirus. Deși a încercat să-și ascundă infecția, trișoarea a fost depistată cu virusul, motiv pentru care a fost demarată o anchetă în acest sens.

Cum a încercat să-și ascundă boala

O femeie din China avea programată o călătorie cu avionul. Din păcate, norocul nu i-a surâs, astfel că înainte de zbor, femeia a început să se simtă rău și să acuze stări de febră. Pentru a nu pierde biletul de avion și, implicit, călătoria, aceasta s-a gândit să se trateze singură cu antitermice pentru a-i scădea febra. În mod normal, în aeroport, verificarea temperaturii este condiție esențială pentru departajarea pasagerilor.

Pasagera zborului SUA-China a recunoscut ulterior că aceasta a prezentat simptome înainte de îmbarcare. Din cauza gestului său iresponsabil și conștient, cel puțin 63 de persoane au intrat în contact direct cu aceasta, fiind supuse ulterior testării, izolării și monitorizării.

China este una dintre țările cu cele mai stricte resricții anti-Covid-19, astfel că zădărrncirea bolii de către pasageră i-a făcut pe judecătorii unui Tribunal din Beijing să fie neiertători în acest caz. Astfel, femeia a primit o pedeapsă de un an de închisoare, fiind acuzată de infracţiunea de obstrucţionare a prevenirii bolilor infecţioase.
Hotărârea Tribunalului din Beijing a fost data în luna octombrie a anului trecut, însă a fost făcută public în cursul zilei de astăzi, de către Global Timesc.

O româncă infectată cu Covid-19 a fugit din spital

Un caz de zădărnicire a combaterii bolii a avut loc și în România, la finalul anului trecut. O tânără infectată cu Covid-19 a fugit împreună cu bebelușul său din spitalul din Consanța, deși cunoștea foarte bine situația în care se află.

″În cursul zilei de astăzi (sâmbătă n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie, de 32 de ani, împreună cu fiul acesteia, în vârstă de 2 luni, au plecat din spital, după ce femeii i se comunicase faptul că ambii au fost confirmaţi cu COVID-19″, a transmis IPJ.

Din fericire, femeia a fost identificată rapid de autorități, fiind readusă din nou în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În cazul femeii a fost deschis un dosar penal, fiind acuzată pentru zădărnicirea combaterii bolii.

″În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a anunţat IPJ Constanţa.

Din păcate, cazul pacientei nu este singular, astfel că mai mulți pacienți cu Covid-19 au fugit din spitale, expunându-i pe ceilalți la infectare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI