03 oct. 2024 | 08:53

Tamara Buciuceanu-Botez, uitată de apropiați. Mormântul regretatei actriței nu a mai fost îngrijit de nimeni

Social
Tamara Buciuceanu-Botez, uitată de apropiați. Mormântul regretatei actriței nu a mai fost îngrijit de nimeni
Tamara Buciuceanu Botez, uitată de apropiați. Mormântul regretatei actriței nu a mai fost îngrijit de nimeni

Au trecut cinci ani de când actrița Tamara Buciuceanu-Botez s-a stins din viață, iar în prezent mormântul ei pare să nu mai fie vizitat atât de des de către apropiați. Un filmuleț publicat pe rețelele de socializare arată în ce stadiu este locul de veci al marii actrițe, iar cei care au văzut imaginile s-au întristat profund.

Unde este înmormântată Tamara Buciuceanu-Botez

Actrița care a cucerit generații întregi cu rolul din ”Liceenii” a murit în anul 2019, la vârsta de 90 de ani. A fost înmormântată atunci la cimitirul Sfânta Vineri din București, cu onoruri militare, și sute de oameni au condus-o pe ultimul drum. La cinci ani de la moartea sa, un videoclip care arată în ce stare este mormântul marii actrițe le-a atras atenția utilizatorilor de pe TikTok.

Imaginile filmate recent cu locul de veci al Tamarei Buciuceanu-Botez și publicate pe contul de TikTok @parintzelu arată că rudele nu au mai trecut recent pe acolo. Mormântul este acoperit de frunze uscate și de vegetație și nu sunt flori sau lumânări proaspete. Cei care au văzut imaginile au constatat, cu amărăciune, că actrița nu are un loc de veci așa cum ar fi meritat.

”Sincer, merita un monument un pic mai frumos”, ”Mormântul este neîngrijit și cam multe persoane îngropate acolo…”, ”M-a tulburat să îi văd mormântul” – au fost câteva dintre comentariile de la postare.

Cele mai memorabile roluri ale marii actrițe

Cu o carieră de mai bine de jumătate de secol, Tamara Buciuceanu-Botez a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din vechea generație. Cel mai bine i s-au potrivit rolurile de comedie, iar carisma de care dădea dovadă trecea dincolo de micul ecran. Iată câteva dintre rolurile cu care a scris istorie în cinematografia românească și în teatru!

  • Isoscel în seria ”Liceenii”. Rolul profesoarei de matematică din seria de filme ”Liceenii” este, fără îndoială, cel mai cunoscut rol al Tamarei Buciuceanu-Botez. Figura sa autoritară, dar și comică, i-a adus o popularitate imensă, transformând-o într-un simbol al sistemului educațional românesc. Filmele din seria ”Liceenii” au marcat generații de elevi și au rămas un reper în cinematografia românească.
  • Chirița în ”Chirița în provincie” și ”Chirița în voiaj”. În teatru, unul dintre cele mai emblematice roluri ale sale a fost cel al Chiriței, în piesele ”Chirița în provincie” și ”Chirița în voiaj” de Vasile Alecsandri. Interpretarea sa a adus un plus de savoare personajului, capturând esența comică și satirică a unei femei din provincie, dar cu aspirații și pretenții nemăsurate.
  • Aneta Duduleanu în ”Cuibul de viespi”. În filmul regizat de Horea Popescu, Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat rolul Anetei Duduleanu, un personaj comic și plin de vervă. Filmul este o comedie de moravuri, iar actrița a reușit să creeze un personaj memorabil prin ironie și sarcasm.
  • Mama în Declarație de dragoste”. În filmul din 1985, Tamara Buciuceanu-Botez joacă rolul mamei personajului principal masculin. A reușit să îmbine umorul cu emoția, portretizând o mamă grijulie, dar fermă.
  • Veta în ”Tache, Ianke și Cadâr”. În această piesă clasică de teatru scrisă de Victor Ion Popa, Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat rolul Vetei, contribuind la farmecul piesei prin dinamismul său scenic și prin abilitatea sa de a crea o atmosferă jovială și antrenantă.
  • Aristizza în ”Gaițele”. În piesa lui Alexandru Kirițescu, Tamara Buciuceanu-Botez a strălucit în rolul Aristizzei, un personaj plin de culoare și energie, într-o comedie de moravuri extrem de apreciată în teatrul românesc.
Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Locatarul unui bloc, deranjat de o escortă care s-a mutat deasupra lui! Femeia l-a terorizat cu zgomotele din timpul partidelor de amor: „Am fost să discut cu ea”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Ungaria provoacă cutremur în Uniunea Europeană. A refuzat categoric: E periculos
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro