26 nov. 2023 | 17:20

Sute de localități au rămas fără curent electric, iar un mare oraş nu mai are apă potabilă. Arafat: DSU şi MAI trimit generatoare UPDATE

News
Sute de localități au rămas fără curent electric, iar un mare oraş nu mai are apă potabilă. Arafat: DSU şi MAI trimit generatoare UPDATE
Constanța a rămas fără apă potabilă timp de 2 ore

Locuitorii unui oraș din România se vor confrunta cu o întrerupere a apei la robinete pentru aproximativ două ore, din cauza unei căderi de tensiune la toate sursele care alimentează orașul. Autoritățile locale au emis un anunț privind această situație și au asigurat cetățenii că echipa tehnică lucrează pentru remedierea problemei.

Peste 300.000 de persoane au rămas fără curent

UPDATE 26 noiembrie, ora 17:15: Raed Arafat a declarat că sunt 314.000 de persoane fără curent electric.

”Avem 47 de tronsoanse de drumuri naționale din 10 județe închise.

Nu avem probleme medicale grave care să ducă la întârzieri majore, în sensul în care să avem cazuri în așteptare care să fie critice.

Totodată, sunt mai multe persoane în zonele de cod roșu și portocaliu pe drumuri, care solicită asistența, iar colegii de la ISU, de la Jandarmerie și Poliție sunt pe drumuri, cu utilajele și împreună cu cei de la CNAIR pentru rezolvarea acestor probleme.

Ne confruntăm și cu situația în care unele persoane refuză să părăsească mașinile în care se află și îngreunează activitatea colegilor care ajung la ei. În cazul în care îi părăsim acolo, ulterior, este posibil să resolicite ajutor.

Ei doresc să scoatem mașinile, nu doar pe ei și, astfel, ducem la întârzieri. Mașinile în acest moment nu pot fi scoase. Prioritar este scoaterea oamenilor din mașini, să fie duși în adăpost, în apropiere.

Mai mult, am mobilizat 13 generatoare electrice de capacitate mare către Constanța și Slobozia în urma unei solicitări venite chiar de la furnizorul de energie electrică, pentru a-i sprijini pentru asigurarea furnizării apei și a energiei electrice în anumite zone esențiale”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Municipiul Constanța se confruntă cu o situație de urgență privind furnizarea apei potabile, după ce a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează orașul. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța, care au informat că toți consumatorii din municipiu vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ două ore.

Sursele afectate includ Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord. Echipele furnizorului de energie lucrează în prezent pentru a remedia căderea de tensiune și a repune în funcțiune liniile de tensiune. RAJA asigură abonații că, imediat ce situația va fi rezolvată, se va relua alimentarea cu apă la parametrii optimi.

”La ora actuală a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează tot oraşul Constanţa (Palas, Cişmele, Galeşu şi Constanţa Nord). În aceste condiţii toţi consumatorii din municipiul Constanţa vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ două ore.

Asigurăm abonaţii că vom relua alimentarea cu apă la parametrii optimi imediat ce echipele furnizorului de energie vor reuşi să repună în funcţiune liniile de tensiune”, au transmis reprezentanţii RAJA.

CITEȘTE ȘI: Cod roșu de vreme rea în România. Zonele în care viscolul face ravagii

Sute de mii de români au rămas fără curent electric. Ce orașe sunt afectate

Sute de mii de români se confruntă cu o situație de criză energetică, întrucât zeci de localități din sud-estul țării au fost lovite de un blackout prelungit. Peste 390.000 de gospodării din 461 de localități au rămas fără curent electric timp de mai bine de 12 ore, iar autoritățile anunță că numărul localităților afectate și al consumatorilor fără energie ar putea să crească odată cu escaladarea condițiilor meteorologice.

Ministerul Energiei a declarat că este în contact constant cu comandamentul energetic de iarnă, dispeceratul energetic general și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și cu distribuitorii de energie.

Condițiile meteorologice severe, incluzând ninsori abundente, vizibilitate aproape zero și rafale de vânt de peste 90-100 km/h, fac accesul extrem de dificil în zonele afectate.

CITEȘTE ȘI: Drumuri închise din cauza vremii. Centrul Info Trafic anunță cum se circulă pe autostrăzi și pe drumurile naționale

Școli închise, luni, din cauza vremii rele

Județul Brăila a luat decizia de a închide toate școlile luni, 27 noiembrie, din cauza condițiilor meteorologice dificile care afectează zona. Autoritățile locale au considerat că este mai prudent să suspende cursurile pentru a evita probleme apărute în cursul deplasarii elevilor din cauza vremii rele.

Situația similară se întâlnește și în județele Galați și Tulcea, unde școlile vor rămâne închise în aceeași zi. Județul Galați se află sub avertizare de cod roșu până la ora 16:00, iar decizia de a suspenda cursurile a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Orele pierdute vor fi recuperate ulterior, conform planificărilor stabilite de Inspectoratul Școlar Județean Galați.

”Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a scris Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe contul său de Facebook.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
O fostă vedetă TV din România, de nerecunoscut. Viața i s-a schimbat total
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Decizie pentru mașinile pe benzină/motorină. Interzis în UE. Nu se mai vând, nu se mai cumpără
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Mai multe ZILE LIBERE pentru angajați! Cine beneficiază
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro