10 apr. 2024 | 21:14

Suspendare fără precedent în tenisul mondial! Sportivul a fost interzis pentru 15 ani

Sport
Suspendare fără precedent în tenisul mondial! Sportivul a fost interzis pentru 15 ani
Suspendare mare pentru un jucător de tenis spaniol

Agenția Națională de Integritate a Tenisului a confirmat astăzi că un jucător de tenis foarte cunoscut și apreciat a fost suspendat pe o perioadă de 15 ani, după ce a recunoscut 35 de încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis.

Jucător de tenis suspendat pentru 15 ani

În urma unei investigații amănunțite efectuate de către ITIA, jucătorul spaniol Aaron Cortes, care a ocupat locul 955 la mondial simplu, a recunoscut 35 de încălcări ale TACP între 2016 și 2018.

Câteva dintre neregulile pe care le-a săvârșit sunt: inventarea rezultatului evenimentelor, acceptarea de bani pentru a crea rezultatul evenimentelor, eșecul de a raporta abordări corupte, pariurile pe tenis și furnizarea de bani oficialilor de turneu în schimbul unui wild card.

Jucătorul spaniol a fost amendat cu 75.000 de dolari, dintre care 56.250 de dolari sunt suspendați.

În vârstă de 29 de ani, Cortes a cooperat și a acceptat sancțiunea, renunțând la dreptul de a fi audiat în fața unui ofițer independent de audieri anticorupție.

Cortes a fost suspendat pentru o perioadă de 15 ani de zile, începând de pe 27 martie 2024 până pe 26 martie 2039. În acest interval de timp, nu are voie să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat.

Jucători de tenis suspendați pentru trucarea de meciuri

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că trei jucători au fost suspendați pentru trucarea de meciuri. Aceștia sunt: Timur Habibulin, Sanjar Fayziev și Igor Smilansky.

Cea mai aspră pedeapsă a fost primită de către Timur Habibulin, fiind suspendat pe viață din tenis și amendat cu suma de 60.000 de dolari, după 21 de încălcări ale Programului anticorupție în tenis (TACP) între 2014 şi 2019.

Sanjar Fayziev a fost suspendat pentru o perioadă de trei ani și trebuie să plătească o amendă de 15.000 de dolari pentru cinci încălcări ale Progrmaului anticorupție, legate de două meciuri care au avut loc în anul 2018.

Igor Smilansky a fost suspendat până pe data de 24 iulie 2025, fiind vinovat de trei încălcări ale Programului anticorupție, cu ocazia unui meci din 2018.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
Capital.ro
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România! S-a produs în apropierea mai multor orașe
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro