Surse. Lista noului Guvern al României. Cine ar putea fi noii miniștri

Surse. Lista noului Guvern al României. Cine ar putea fi noii miniștri
Lista noului guvern. Cine ar putea fi noii miniștri?

Guvernul a căzut! Românii se mai bucură o scurtă perioadă de reușită, mai apoi își pun întrebări peste întrebări despre ceea ce va urma. Care sunt noile propuneri pentru miniștri? Partidele din opoziție au început să facă liste de miniștri pentru viitorul Guvern.

Lista noului Guvern al României

După căderea guvernului României, noile propuneri au început deja să se arate. Opoziția nu a stat prea mult să se bucure de reușita aferentă, că deja se gândește la noua listă de miniștri și de viitorii ocupanți ai posturilor de miniștri. Se pare că senatorul Florin Cîțu ar putea să fie numit de PNL pentru titulatura de ministru de Finanțe. La Educație se zvonește că vicepreședintele PNL Raluca Turcan ar urma să ocupe locul gol, au declarat surse din partid, pentru mediafax.ro.

Cea din urmă a atacat constant Partidul Social Democrat pentru numeroasele derapaje din domeniul educației în special. Pentru formarea noului guvern mai vine în prim-plan și numele lui Ovidiu Raețchi. Deputatul ar fi propunerea pentru Apărare, ocupând în prezent locul de vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Depitaților. De asemenea, în spațiul public s-au mai auzit și numele lui Robert Sigartău, la Ministerul Dezvoltării, și al lui Dan Vâlcean, la Ministerul Muncii. Președintele României a susținut faptul că vor fi consultări cu partidele parlamentare în cursul zilei de vineri, la orele 11:00, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentar.

Lista noului guvern. Care ar putea fi noile numiri de miniștri?
Lista noului guvern. Care ar putea fi noile numiri de miniștri?

Iohannis convoacă partidele de consultări

„Voi convoca partidele parlamentare mâine, la prima rundă de consultări, începând cu ora 11:00”
Klaus Iohannis

Președintele țării va concova azi partidele de consultări pentru ca România să aibă un nou guvern, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură cu ajutorul căruia i-a fost retrasă încrederea Cabinetului Dăncilă. Cu toate că fostul premier a anunțat că social-democrații vor participa la consultările de la Cotroceni, a declarat mai apoi că PSD nu va mai merge, dat fiind faptul că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a putea lua această hotărâre.