SURSE: ALDE iese de la guvernare și rupe coaliția cu PSD. Prima reacție a lui Traian Băsescu

de: Claudiu Surmei
26 08. 2019

Ultima discuție din coaliția PSD – ALDE a eșuat, iar membrii formațiunii politice condusă de Călin Popescu Tăriceanu urmează să anunțe oficial ieșirea de la guvernare. ALDE ar urma să poarte discuții cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

UPDATE – ALDE a votat ieșirea de la guvernare. Votul a avut loc în Biroul Politic Central. „Colegii au luat hotărârea de a se renunța la continuarea guvernării alături de PSD. Guvernarea nu poate să rămână în reperele defensive de până acum”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul întâlnirii.

ALDE iese de la guvernare și rupe coaliția cu PSD

Membrii ALDE sunt nemulțumiți că cei din PSD nu au venit cu un plan concret pentru relansarea guvernării și ar urma să anunțe oficial despărțirea de social-democrați. În cadrul întâlnirii pe care o vor avea luni, de la ora 16:00, vor discuta despre o eventuală soluție găsită împreună cu partidul lui Victor Ponta, scrie știripesurse.ro.

Traian Băsescu a vorbit despre ruperea coaliției PSD – ALDE, fiind de părere că Ponta nu îl va „transporta gratis” pe Călin Popescu Tăriceanu în viitorul Parlament.

„Ponta nu-l va transporta gratis pe Tăriceanu în viitorul Parlament. ALDE nu are capacitate de a aduce voturi în campanie pentru că el este format numai din niște baroni ai parlamentului, baroni ai politicii. Ei nu au capacitate de a aduce voturi în alegeri, ca atare nu are nici cum să-i ia Ponta, care și el e la limită. Nu-și poate asuma creșterea pragului, ca alianță va avea nevoie de 8% pentru a intra în Parlament”, a declarat Traian Băsescu pentru un post de televiziune.

ALDE are programat Birou Permanent Central luni, de la ora 16:00. Discuțiile ar fi trebuit să se axeze pe decizia cu privire la rămânerea la guvernare și pe o posibilă alianță cu Pro România, dar cel mai probabil vor merge în direcția unui pact cu formațiunea lui Victor Ponta.

Și PSD se reunește de urgență, luni, de la ora 17:00 în ședință CEx la Palatul Victoria. Situația social-democraților se complică tot mai mult înainte de alegerile prezindențiale, în contextul în care ALDE anunță că se retrage de la guvernare.