Surpriză uriașă pentru jucătorii României înainte de meciul cu Slovacia. Tricolorii s-au emoționat profund FOTO

de: Ștefan R. Apostol
24 06. 2024

România, deși revelația primului meci din grupa E de la EURO 2024, nu a reușit să facă față Diavolilor roșii, pierzând în al doilea meci cu 2-0. Dar, plecați din țară cu o săptămână, cel puțin, înainte de startul acestui nou turneu european, se pare că aveau nevoie de ceva mai mult suport. Așa se face că FRF și antrenorul Edi Iordănescu au căzut de acord să facă o surpriză uriașă pentru jucătorii României înainte de meciul cu Slovacia, iar tricolorii s-au emoționat profund.

România, încă pe locul 1 în grupa E

În primul meci din grupa E, elevii lui Edi Iordănescu aveau o victorie categorică împotriva Ucrainei, considerată a fi o candidată puternică la ieșirea din grupe.

Victoria cu 3-0, avea să fie cea mai categorică din meciurile jucate până la acea oră, iar selecționerul declara că „Jucătorii mei se vor lupta pentru fiecare metru de teren”, și au făcut-o, apărându-se cu înverșunare și lansând contraatacuri în timp ce suporterii, peste 30.000 de români, îi încurajau.

Belgia v Romțnia. UEFA EURO 2024, foto: Profimedia

Cu mari speranțe și cu un tonus bun, elevii lui Iordănescu au început meciul cu Belgia, dar în secunda 79 (cel mai rapid gol din istoria EURO), avea să înceapă problemele, după ce Youri Tielemens, la un prim atac în 16 metri, și dintr-o pasă a gigantului Lukaku, marca pentru 1-0. Am răspuns imediat, la următoarea fază, după un corner, dar capul lui Drăguș nu a dus mingera în poartă.

Naționala nu și-a pierdut motivația, după înfrângerea cu Belgia

Cu o echipă a Belgiei extrem de bine așezată în teren, majoritatea jucătorilor fiind extrem de redutabili și rezistenți la lupta unu-la-unu, Naționala României a mai avut câteva ocazii, cea mai notabilă fiind în repriza a doua, după un contraatac și unde Denis Man singur cu portarul, avea să rateze.

Belgia v Romania Group E – UEFA EURO 2024, foto: Profimedia

Golul de 2-0 avea să vină după o altă fază în care Lukaku marca, dar VAR-ul îi refuza al treailea gol de la EURO 2024, ca urmare a unui offside. Marcatorul golului doi este nimeni altul decât starul lui Manchester City, și căpitanul Belgiei, Kevin De Bruyne, iar Edi Iordnescu scria:

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o ţară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduşi, înseamnă că sacrificiul şi lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forţă copleşitoare toată munca noastră şi afecţiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecţia de susţinere şi afecţiune de la Koln. Cele mai emoţionante momente pentru mine ca antrenor până azi.”, declara Edi Iordănescu.

Surpriză uriașă pentru jucătorii României înainte de meciul cu Slovacia

În celălalt meci de la EURO 2024, Ucraina bătea cu 2-1 Slovacia, dar cu toate astea am rămas pe locul 1 în grupă, având un golaveraj mai bun. Acum, conform calculelor matematice, Edi Iordănescu și elevii săi vor juca cartea calificării în optimi în meciul direct cu Slovacia, totul depinzând de ceea ce vor face la Frankfurt, miercuri, 26 iunie.

În cazul unei victorii, vom păstra locul și ne vom califica cu 6 puncte posibile, iar Ucraina va trebui să piardă. În cazul unui meci egal, am putea să ne calificăm de  pe poziția a 2-a, dacă Belgia bate Ucraina. Dar, până la fluierul de start din Frankfurt, FRF și selecționerul Edi Iordănescu s-au gândit să facă o surpriză uriașă pentru jucătorii României înainte de meciul cu Slovacia.

Belgia vs România, Group E – UEFA EURO 2024, foto: Profimedia

Așa se face că toți jucătorii convocați la lot pentru EURO 2024 au avut parte de vizita familiilor acestora, iar FRF a publicat câteva poze emoționante cu jucătorii noștri alături de familiile lor, printre care și cele cu Ianis Hagi, alături de celebrul său tată, care a felicitat naționala, sora și mama acestuia, în cantonamentul de la Würzburg.

Comentariile fanilor au fost la fel de emoționante și pline de susținere față de inimoșii jucători aflați în Germania, iar toată suflarea românească speră la o calificare fără prea mari bătăi de cap, în meciul de miercuri cu Slovacia.