Surpriză uriașă! Cine va fi noul premier al României. Ludovic Orban va fi demis la final de august (SURSE)

Surpriză uriașă! Cine va fi noul premier al României. Ludovic Orban va fi demis la final de august (SURSE)
Surpriză uriașă! Cine va fi noul premier al României. Ludovic Orban va fi demis la final de august (SURSE)ea PSD va trece la final de august. Cine va fi noul premier (SURSE)

Încă de la începutul guvernării lui Ludovic Orban și al său ”Guvern III”, opoziția a tot căutat variante de suport în parlament pentru a depune o nouă moțiuune de cenzură și de demitere a acestuia. Surse apropiate, au declarat în aceste zile, că noua moțiune de cenzură depusă de PSD va trece cu majoritate de voturi.

Cine vrea să fie noul premier în locul lui Ludovic Orban

Actualul președinte intermar al PSD, Marcel Ciolacu, alături de Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și cel mai influent om în PSD al momentului, Paul Stănescu, aflați în platoul Antenei 3, anunța miercuri că PSD va depune o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern, și că cele 265 de voturi sunt ca și asigurate pentru trecerea moțiunii în Parlamentul României.

Surse din parlament au declarat pentru publicația ”Ziarul de Iași”, că moțiunea va avea suportul parlamentarilor din Pro România, ALDE, de voturile unei părți a parlamentarilor independenți și cele ale minorităților naționale. Cei de la UDMR au anunțat că nu sut de acord cu demersul PSD și că nu va semna moțiunea. Cât despre votul în Parlament, Kelemen Hunor a declarat că formațiunea sa nu a luat încă o decizie.

Surpriză uriașă! Cine va fi noul premier al României. Ludovic Orban va fi demis la final de august (SURSE)
Surpriză uriașă! Cine va fi noul premier al României. Ludovic Orban va fi demis la final de august (SURSE)

Deși aparent foarte bine înfipt în scaun, Ludovic Orban are din ce în ce mai mulți opozanți, iar aceștia nu sunt neapărat din partea partidelor din opoziție, cu toate că aceștia există și o să vi-i enumerăm imediat, surse spuncă posibilii opozanți și chiar înlocuitori ai acestuia sunt chiar din sânul PNL-ului.

Aceleasi surse spun că se vehiculează numele Violetei Alexandru, cu o susținere cu greutate din partea directorului SPP, Lucian Pahonțu, Rareș Bogdan și mai nou, Siegfried Mureșan, iar din partea opoziției, cele mai vehiculate nume sunt lae fostului premier Sorin Grindeanu și, mai nou, a actualului Primar General al Capitalei, Gabriela Firea.

Dar ca unul din cei doi să poată accede spre această funcție, este imperativ necesar ca la Congresul PSD, echipa formată din Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Paul Stănescu să-și asigure, prin votul membrilor de partid, înscăunarea la conducerea PSD.

Moțiunea PSD va trece la final de august

Marcel Ciolacu și apropiații din PSD sunt convinși că noua moțiune de cenzură va trece cu toate voturile necesare, și anume cu peste 240 de voturi. Dacă ne uităm la alianțele făcute de PSD, vedem că PSD împreună cu ALDE adună aproximativ 214 voturi. După ultimele negocieri și Pro România a intrat în tabăra PSD cu cele 23 de voturi.

Mai sunt un număr de 3 voturi ale parlamentarilor neafiliați și aproximativ 8-9 voturi de la parlamentarii minorităților naționale. Dacă facem calculul 214+23+3+9 = 249 de voturi, care vor fi mai mult decât suficiente pentru a-l demite pe Ludovc Orban până la finele acestei luni.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI