Surpriza pentru toti șoferii! De unde se poate cumpăra cea mai ieftină benzină și motorină din România. Prețul a scăzut enorm

de: Ana Chivu
11 05. 2020

Surpriză mare pentru șoferi! Unde pot găsi cea mai ieftină benzină și motorină din țară? Prețul combustibililor a scăzut considerabil în ultima perioadă.

Unde se poate cumpăra cea mai ieftină benzină și motorină?

Combustibili au avut parte de o scădere record! Prețurile la motorină și benzină continuă să coboare în România, iar minimele atinse aduc noi recorduri pentru carburanți. Cea mai ieftină benzină poate fi cumpărată din Bacău cu doar 4,13 lei/litru, iar cea mai ieftină motorină se poate achiziționa din Adunații Copăceni, Giurgiu, cu doar 4,15 lei/litru, arată peco-online.ro.

Cele mai mici prețuri la combustibili, în principalele orașe din România în funcție de locuitori sunt: București – 4,18 lei benzina, 4,43 lei motorina, Cluj-Napoca 4,21 lei benzina și 4,45 lei motorina, Timișoara 4,19 lei benzina și 4,39 lei motorina, Iași 4,19 lei benzina și 4,39 lei motorina și Constanța 4,19 lei benzina și 4,32 lei motorina, potrivit datelor sursei citate. Cele mai mici prețuri la gaz petrolier lichfiat (GPL) în marile orașe din România sunt: București 2,55 lei/litru, Cluj-Napoca 2,47 lei, Timișoara 2,59 lei, Iași 2,60 lei și Constanța 2,59 lei pe litru. Subliniem faptul că bezina nu a mai scăzut atât de mult în ultimii 10 ani. Conform zf.ro, un litru de benzină se comercializa în anul 2009 cu 3,75 de lei, preț care a sărit la 4,57 de lei în anul următor.

Evoluția prețurilor carburanților din România

Prețurile carburanților, neschimbați până la ieșirea din starea de urgență

Amintim că prin ordonanța adoptată pe 29 martie – Ordonanța Militară 4 – Guvernul a plafonat prețurile carburanților de vânzare din țară la nivelul din ziua aferentă, pe timpul stării de urgență, adică până pe 15 mai. La momentul acela, la stația de pe Șoseaua Olteniței din București prețurile erau: 4,47 de lei/litru de benzină și 4,70 de lei/litru motorină.

„Totuși, această depreciere rapidă nu a reprezentat altceva decât o trezire la realitate pentru investitori. Înainte de anunțarea acordului, petrolul s-a apreciat cu aproximativ 8%, dar această secvență pozitivă nu a fost durabila, materia primă pierzând tot terenul câștigat anterior odată cu prezentarea detaliilor acordului OPEC +”
Radu Puiu, Research Analyst, XTB Romania